Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Φταίει το κράτος, όχι εσύ. Άλλαξέ το!

Κάλεσμα προς τους πολίτες να στηρίξουν την πολιτική των αλλαγών που προτείνει και να εκφράσουν με θετικό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους, κάνει η Δημοκρατική Συμμαχία με την προεκλογική της καμπάνια που έχει ως σύνθημα : ...


«Φταίει το κράτος, όχι εσύ. Άλλαξέ το».

Η Δημοκρατική Συμμαχία, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, μιλά ξεκάθαρα, ειλικρινά και χωρίς περιστροφές. Τολμά να συγκρουστεί με τα κατεστημένα. Τολμά να μιλήσει εκ μέρους όλων όσοι δεν αποτελούν κομμάτι του συστήματος και των πελατειακών σχέσεων. Σε αυτούς τους πολίτες απευθύνεται μέσα από την καμπάνια της η οποία είναι αιχμηρή και άμεση, βασίζεται σε συγκεκριμένες προτάσεις και προβάλλει τους πραγματικούς ανθρώπους πίσω από τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Για τις εξελίξεις στη χώρα δεν φταίει ο πολίτης , ο επαγγελματίας ή ο ιδιωτικός υπάλληλος που τελικά σηκώνουν σχεδόν μονομερώς το βάρος της ύφεσης και της κρίσης. Η Δημοκρατική Συμμαχία, θεωρεί πως αποκλειστικά υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση είναι το ίδιο το κράτος και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί έως και σήμερα. Το ίδιο κράτος είναι αυτό που οφείλει να δρομολογήσει και να υλοποιήσει εκείνες τις πολιτικές μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, που χρειάζονται για να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και στη δημιουργία μιας νέας υγιούς, στέρεης και εξωστρεφούς οικονομικής πραγματικότητας.

Τέρμα οι διαπιστώσεις! Ώρα για λύσεις!

Όπως κάνει με συνέπεια από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της η Δημοκρατική Συμμαχία, έτσι και στην προεκλογική περίοδο, απευθύνεται στους έλληνες πολίτες με καθαρό λόγο. Δεν παραθέτει απλώς τα προβλήματα. Προτείνει συγκεκριμένες και εφικτές λύσεις.

Προτείνει στους πολίτες μία εναλλακτική πολιτική πρόταση. Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι η πολιτική επιλογή που δεσμεύεται να αποτελέσει ρυθμιστή των εξελίξεων για να γίνουν πράξη οι μεταρρυθμίσεις. Δεσμεύεται να είναι καταλύτης για να επικρατήσει η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και ο ρεαλισμός μέσα στην επόμενη Βουλή.

Στόχος της Συμμαχίας μέσα από την πολιτική πρόταση που προωθεί με την εκλογική της εκστρατεία, είναι να αναδείξει μια άλλη νοοτροπία. Τη νοοτροπία που βάζει τέλος στις λογικές του χθες. Στοχεύει στην αλλαγή του συστήματος, στη δημιουργία ενός κράτους που αξίζουν οι έλληνες πολίτες, στην ισότιμη και δίκαια κατανομή του βάρους του εθνικού χρέους και εν τέλει στην ενεργοποίηση και την ανάληψη δράσης από τους ίδιους τους πολίτες.

Γι' αυτό εστιάζεται σε 5 πολιτικούς άξονες οι οποίοι θα αποτελέσουν την πολιτική πλατφόρμα των άμεσων πολιτικών μας επιδιώξεων:

1. Ανάπτυξη με πρόσωπο: νέες δουλειές στον Ιδιωτικό Τομέα

2. Σύγχρονο και διαφανές πολιτικό σύστημα

3. Εφαρμογή των κανόνων χωρίς διακρίσεις

4. Η Ελλάδα έχει θέση και άποψη στην Ευρώπη

5. Σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που υπηρετεί και δεν επιβαρύνει τον πολίτη

Επικεντρώνεται σε αυτά που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, προσδιορίζουν τη μορφή της ανάπτυξης που επιδιώκουμε, θεσμοθετούν τη σχέση μεταξύ πολίτη και πολιτείας και καθορίζουν το παρόν και το μέλλον της χώρας μας.

Η καμπάνια της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία θα αναπτυχθεί τις επόμενες εβδομάδες, στο σύνολο της βασίζεται σε viral video και banners που θα διακινούνται μέσω διαδικτύου. Δεν υιοθετεί έντονη συνθηματολογία αλλά δίνει έμφαση στην αποτύπωση και τη ρεαλιστική αντιπρόταση. 
Στρατηγική επιλογή για την ανάπτυξη της εκστρατείας είναι να στηριχθεί στα νέα μέσα, επενδύοντας στη διαδραστικότητα και ανάγοντας τον πολίτη σε διαμορφωτή της εικόνας της Δημοκρατική Συμμαχίας στην κοινή γνώμη. 
Εκφράζει καθαρές θέσεις με αιχμές για τα μεγάλα προβλήματα και όχι «στρογγυλό λόγο» ενώ οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας απαντούν στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Βάζει τέλος στις λογικές των διαπιστώσεων, αποκαλύπτει το πρόβλημα και προτείνει δραστικές λύσεις τώρα!

Η ρίζα του προβλήματος, είναι η κρατική δυσλειτουργία. Η λύση είναι η αλλαγή των δομών που διαιωνίζουν την πελατειακή αντίληψη. Η λύση είναι στο χέρι των πολιτών που με την ψήφο τους έχουν τη δύναμη να καθορίσουν την επόμενη μέρα. Η αλλαγή βρίσκεται στην απόφαση των πολιτών να ψηφίσουν δημιουργικά και θετικά, επιλέγοντας την ευρωπαϊκή και σύγχρονη πορεία της Ελλάδας.

«Φταίει το κράτος, όχι εσύ. Άλλαξε το!»
Δημοκρατική Συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια :