Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Η Ελλάδα δεν είναι ευρωπαϊκού επιπέδου χώρα"


Την άποψη ότι η Ελλάδα «ενίοτε δεν βρίσκεται στο επίπεδο που αντιστοιχεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα» διατύπωσε σήμερα ο Τόμας Στέφεν, υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τις ...
ευρωπαϊκές υποθέσεις της Γερμανίας.

Οι δηλώσεις του γερμανού αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters απηχούν εν πολλοίς τη δυσθυμία της Ευρώπης έναντι της ελληνικής κυβέρνησης η οποία εμφανίζεται από μέρες στον ευρωπαϊκό και διεθνή τύπο ως μια ανεύθυνη πολιτική ηγεσία που αδυνατεί να αναλάβει τα απαίτουμενα μέτρα σε αντιστάθμισμα της οικονομικής ενίσχυσης.

Αλλωστε ο Στέφεν δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι «δεν είναι δεδομένο» το δεύτερο πακέτο δανειακής στήριξης της Ελλάδας από τους πιστωτές και τους εταίρους της. «Πιστεύω ότι μετά το 2010 έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος ή μάλλον ελάχιστη πρόοδος στην Ελλάδα» ως προς τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό και τις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει ο γερμανός αξιωματούχος. Προσθέτει μάλιστα ότι το επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά για να φτάσει το αντίστοιχο των ευρωπαϊκών χωρών. «Η Ελλάδα αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση στην Ευρώπη» καταλήγει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :