Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Οι υποψήφιοι της Ντόρας στην Κρήτη- όλα τα ονόματα


Του Γιάννη Ζωράκη
 Όπως ήδη έχει προαναγγείλει κατ’ επανάληψη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, «αιχμή του δόρατος» της θα είναι η Κρήτη, στην οποία και έχει δοθεί η μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα.
Με δεδομένη την ισχύ των στελεχών από την Κρήτη σε μια ...


επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, η Συμμαχία προσδοκία να δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει πολλά, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία. 
Το στοίχημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κρήτη είναι να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στο νησί, Κάτι που δεν φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο αν ληφθεί υπόψη η πορεία του συνδυασμού Μάχη για την Κρήτη στις Δημοτικές Εκλογές.
Τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας θέλουν να δείξουν την εκλογική ετοιμότητα τους σε όλα τα επίπεδα, ανακοινώνοντας μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα ψηφοδέλτια για όλη την Επικράτεια. Όπως είναι λογικό, τα ψηφοδέλτια της Κρήτης θα κλείσουν τελευταία, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν σε αυτά «ηχηρές» εκπλήξεις.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα είναι υποψήφια σε έναν από τους νομούς της Κρήτης, ωστόσο ακόμα δεν έχει καθοριστεί σε ποιον με δεδομένους τους συσχετισμούς δυνάμεων που διαφοροποιούνται συνεχώς.

Στο Ηράκλειο, όπως άλλωστε είναι και λογικό, επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα τεθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ αναμένεται να προσχωρήσουν στελέχη και από το ΠΑΣΟΚ. 
Τη βασική πεντάδα του συνδυασμού πρόκειται να συμπληρώσουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από τη ΔΗ.ΣΥ. ο δικηγόρος Απόστολος Σφακιανάκης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Μιλτιάδης Καράτζης, ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, αλλά και η πολιτική μηχανικός Μαρία Λυδάκη.
Πολύ πιθανές θεωρούνται επίσης οι συμμέτοχες της γιατρού Ελένης Ασπετάκη και ίσως του δερματολόγου Γιώργου Επιτροπάκη, που είναι νέο πρόσωπο χαμηλού προφίλ, αλλά μεγάλης γενικά απήχησης.
Δυνατές βέβαια είναι και οι φερόμενες ως υποψηφιότητες που «κλείνουν» την εντεκάδα, αφού όλα τα ονόματα που ακούγονται έχουν αρκετά μεγάλη δυναμική στο χώρο τους. Οι φήμες για συζητήσεις και προσπάθειες ένταξης στο ψηφοδέλτιο των Νεκτάριου Σερμάκη, Εύης Γαρεδάκη, Γιώργου Κριτσωτάκη, Αντώνη Σπυριδάκη, αλλά και Γιάννη Μανουρά, είναι αρκετά έντονες, αλλά δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.
Πολύ πιθανή πρέπει να θεωρείται επίσης μια υποψηφιότητα που να συσπειρώνει τον αγροτικό κόσμο, καθώς και μια τουλάχιστον «καθαρή» νεανική υποψηφιότητα, η οποία θα επιβεβαιώνει τον ανανεωτικό χαρακτήρα του κόμματος.
Κοντά στο κλείσιμο είναι παράλληλα οι υποψήφιοι και στους υπόλοιπους νομούς.

Στα Χανιά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αποτελεί το “σίγουρο χαρτί” ενώ συζητούνται ακόμα τα ονόματα των Γρηγόρης Αρχοντάκης, Στέλιος Νικηφοράκης, Γιώργος Κονταξάκης και Μπάμπης Πιτσιγαυδάκης, καθώς και στελεχών του…ΠΑΣΟΚ που δεν ανακοινώνονται ακόμα.

Στο Ρέθυμνο, που θεωρείται πως είναι ο νομός που η Δημοκρατική Συμμαχία μπορεί να επιτύχει τα υψηλότερα ποσοστά, πολύ έντονη είναι η φημολογία για συμμετοχή του Μανώλη Κονταρού στο ψηφοδέλτιο. Ακόμα ακούγονται τα ονόματα των Νίκου Μαλλιαρού, της συμβολαιογράφου Άννας Σταματεράκη και του Μιχάλη Βάμβουκα.

Στο Λασίθι τα ονόματα που βρίσκονται κοντά στο κλείσιμο είναι οι Νεκτάριος Παπαβασιλείου, Γιώργος Καλογεράκης και Στέλιος Σπυριδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :