Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες στο ΠαΣοΚ


Η κάλπη στη Βουλή για το νέο πρόγραμμα είναι «γκαστρωμένη»
Οριζόντιες διεργασίες σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά με επίκεντρο κατ' αρχάς τις αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών του ΠαΣοΚ βρίσκονται σε εξέλιξη, εν αναμονή της ...
ψηφοφορίας για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Επειτα από την ιδιότυπη ως προς την εξέλιξή της σύσκεψη της προηγούμενης Τετάρτης και την ψυχρολουσία του eurogroup της Πέμπτης, το ενδιαφέρον μεταφέρεται πλέον στη Βουλή.

Με δεδομένη την στάση που έχουν τηρήσει στελέχη και κομματικές ηγεσίες τις τελευταίες ημέρες, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο και πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα αποτελέσει θρυαλίδα για την διαμόρφωση νέου πολιτικού σκηνικού.

Εν όψει της διαδικασίας που πιθανολογείται ότι θα διεξαχθεί την Κυριακή, χωρίς όμως να αποκλείεται και η μετάθεσή της για τις αρχές της εβδομάδας υπό τον φόβο μαζικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου, στις τάξεις του ΠαΣοΚ διαμορφώνονται ήδη τάσεις αλλά και πολλαπλά ερωτηματικά για τη στάση που θα επιλέξουν βουλευτές.

Υπάρχουν αυτοί που αντιδρούν ανοιχτά, εκείνοι που δεν θα είχαν πρόβλημα να «κρυφτούν» πίσω από μία απόφαση επιβολής κομματικής πειθαρχίας και εκείνοι που δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τις προθέσεις τους, αν και στην τελευταία κρίσιμη ψηφοφορία δήλωναν πως ψηφίζουν «για τελευταία φορά», όπως π.χ. η κυρία Βάσω Παπανδρέου.

Από ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :