Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μενέντεζ

Για την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ που θα σέβεται την ελληνική ιστορία και την εξασφάλιση ανεξαρτησίας για την ελεύθερη λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα ...


συνεχίσει να αγωνίζεται ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, όπως ο ίδιος τόνισε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Με την ευκαιρία του γεγονότος ότι ο κ. Μενέντεζ θα είναι τελετάρχης της φετινής παρέλασης του Ελληνισμού στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, την Κυριακή 25 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία Αμερικανοί πολιτικοί και στελέχη ομογενειακών φορέων αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Αμερικανός γερουσιαστής για τα ελληνικά θέματα.

Ο κ. Μενέντεζ μίλησε για τα διαχρονικά μηνύματα του αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Δημοκρατία, ευχαριστώντας παράλληλα την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης για τη μεγάλη τιμή που του έκανε να είναι ο τελετάρχης της ελληνικής παρέλασης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μενέντεζ επισήμανε ότι «η παρέλαση θα δώσει την ευκαιρία να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές και να εκφράσουμε την υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας», υπογραμμίζοντας ότι η συμμαχία ΗΠΑ-Ελλάδας είναι «βαθιά ριζωμένη» στο χρόνο και οι φίλοι δεν φαίνονται μόνο στα εύκολα, αλλά και μπροστά στις δυσκολίες, όπως είπε.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πολύχρονη φιλία του με τον Ελληνοκύπριο ομογενή Τάσο Ζαμπά, με τον οποίο είχε μεταβεί στο σπίτι του στο κατεχόμενο χωριό Πραστειό Μόρφου και από τότε έβαλε ως στόχο ζωής να αγωνιστεί για την «επανένωση και την ελευθερία» του νησιού.

Για το φιλελληνικό και πατριωτικό έργο του κ. Μενέντεζ, για τη μεγάλη ευγνωμοσύνη που τρέφει ο Ελληνισμός προς το πρόσωπό του και για την αναγκαιότητα η Ομογένεια να εργαστεί μεθοδικά για την επανεκλογή του στη Γερουσία τον ερχόμενο Νοέμβριο, μίλησαν η Αμερικανίδα βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος από τη Νέα Υόρκη, Κάρολιν Μαλόνι (συνιδρύτρια της επιτροπής Ελληνικών Υποθέσεων στο Κογκρέσο), η γενική πρόξενος της χώρας μας Άγη Μπαλτά, η οποία σε λίγες μέρες αναλαμβάνει καθήκοντα πρέσβειρας της Ελλάδας στη Χιλή, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης (έχει την ευθύνη διοργάνωσης της παρέλασης) Ηλίας Τσεκερίδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Πίτερ Παπανικολάου, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νιου Τζέρσεϊ Σάββας Τσίβικος και οι συμπρόεδροι της παρέλασης Μάρκος Μαρινάκης και Δρ. Φρίξος Γκούσης.

Αντιπροσωπευτική ήταν η θέση που διατύπωσε η κ. Μπαλτά απευθυνόμενη προς τον κ. Μενέντεζ και προς την κ. Μαλόνι: «Με φίλους σαν και εσάς, η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν φοβούνται για το μέλλον».

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :