Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Τις δικές της προτάσεις θα καταθέσει η Δημοκρατική Συμμαχία για το Μνημόνιο 2

Τις δικές της θέσεις και προτάσεις ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση σχεδιάζει να καταθέσει σύντομα η Δημοκρατική Συμμαχία κινούμενη στο ίδιο πλαίσιο όπως και το καλοκαίρι όταν είχε προτείνει δικό της εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το ...


οποίο στη συνέχεια εγκρίθηκε από το κόμμα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της ΔΗ.ΣΥ θα δίνει έμφαση στην περικοπή των δημοσίων δαπανών και στην μείωση των φόρων, θα προβλέπει συγκεκριμένες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και θα είναι τεκμηριωμένη σημείο προς σημείο.

Η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στον Φλας ανακοίνωσε ότι το κόμμα της θα καταθέσει δημόσια συγκεκριμένη πρόταση για τη διαπραγμάτευση για το νέο μνημόνιο επισημαίνοντας πως οι ευρωπαίοι δεν μπορεί να έρχονται και να τους λέμε ‘ναι’ σε όλα και ούτε να μας επιβάλλουν προτάσεις που δεν λειτουργούν αλλά εμείς πρέπει να είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε.

Υποστήριξε δε ότι οι εν λόγω προτάσεις του κόμματός της μπορούν να περάσουν και να είναι αποτελεσματικές για την οικονομία και κοινωνία.

«Αυτό χρειάζεται από όλους τους πολιτικούς. Τα μικροκομματικά, μικροπολιτικά παιχνίδα ‘μου είπες σου είπα’, ‘το λέω και έτσι, το λέω και αλλιώς’, το μόνο που κάνουν είναι να ανεβάζουν τον Έλληνα στα κάγκελα», είπε στη συνέχεια αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τα άλλα κόμματα.

Ανεβάζοντας μάλιστα ακόμα περισσότερο τους τόνους επιτέθηκε στα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Θέλουν να κρατάνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δηλαδή να είναι και συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα ταυτόχρονα», είπε. Συγκεκριμένα αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι υποψηφιότητες για τη νέα ηγεσία καθιστούν πρόβλημα στην απόδοση της κυβέρνησης καθώς, σημείωσε, εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να κάνεις και τις δύο δουλειές.

Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει έλλειμμα στρατηγικής καθώς μετά από δύο χρόνια που είχε σηκώσει το λάβαρο του αντιμνημονίου, τώρα υπογράφει και συναινεί στο ίδιο αυτό μνημόνιο και θέλει να κρατήσει θολή εικόνα και να συμφωνεί διαφωνώντας ή να διαφωνεί συμφωνώντας.

Τέλος για το ΛΑΟΣ είπε ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης αλλάζει γνώμη κάθε λίγο και λιγάκι και τώρα απειλεί ότι θα αποχωρήσει «γιατί κακά τα ψέματα η κυβέρνηση έχει ευθύνες».

Όσο για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών υπενθύμισε ότι η ίδια είχε μιλήσει για την Κυριακή των Βαΐων όταν οι άλλοι έλεγαν για τη 19η Φεβρουαρίου.

«Ας κάνουμε το σταυρό μας να τελειώσει η διαπραγμάτευση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, διότι κακά τα ψέματα πολύ περισσότερο από τις όποιες εκλογές, οι οποίες αναμφισβήτητα θα γίνουν, αν θα γίνουν πριν ή μετά το Πάσχα είναι άνευ σημασίας, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι αυτό το νέο πακέτο της δανειακής σύμβασης να έχει όρους οι οποίοι θα είναι βιώσιμοι για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», τόνισε.

Περιοδεία στην Κρήτη

Εν τω μεταξύ από αύριο και μέχρι το Σάββατο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα περιοδεύσει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου την Πέμπτη το μεσημέρι και επίσκεψη σε αρκετά χωριά στον Ψηλορείτη όπως η Αξός, τα Ανώγεια, τα Ζωνιανά και τα Λιβάδια.

Την θεία λειτουργία των Θεοφανίων και την τελετή των υδάτων θα παρακολουθήσει η Ντόρα Μπακογιάννη στα Χανιά όπου επίσης θα βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :