Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κανένας δεν ξέρει τις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου

Από σύσκεψη σε γεύμα το πάνε στο ΠΑΣΟΚ για να μπορέσουν να ερμηνεύσουν τις π[προθέσεις του Γ. Παπανδρέου. Ούτε οι ίδιοι οι Προεδρικοί δεν ξέρουν τι σκέφτεται αν και δεν θα ήθελαν να δουν κάποιον άλλον στην ηγεσία. Χθες είχε μάζωξη η Ρεγγίνα Βάρτζελη στο γραφείο της στη ...


Βουλή και παραβρέθηκε η Παπανδρεϊκή φρουρά: Μιχ. Καρχιμάκης, Π. Μπεγλίτης, Ν. Αθανασάκης, Κ. Θέος.

Από τις δηλώσεις των στελεχών δεν εξάγεται ότι γνωρίζουν τι γίνεται και τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Παπανδρέου. 
Ο Μίμης Ανδρουλάκης πρότεινε να υπάρξει συμφωνία Βενιζέλου - Λοβέρδου με βάση το μοντέλο Μπλερ – Μπράουν: «Δεν αντέχει η κοινωνία μια σύγκρουση κορυφής αυτή τη στιγμή».
Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί ο τρόμος της συντριβής στις επόμενες εκλογές. Όσο μάλιστα δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. 
Υπάρχουν και αυτοί που επιμένουν ότι ο Παπανδρέου … «δεν παραιτείται»! Θα κάνει τα πάντα να παραμείνει Αρχηγός, επειδή «το κόμμα είναι δικό του»! Κυκλοφορεί ανά την Ελλάδα ότι δεν έχει καμιά πρόθεση ο Παπανδρέου να παραιτηθεί!
Εκεί μάλλον στοχεύει και ο Παπανδρέου. Στις οικογενειακές περγαμηνές για να εξασφαλίσει το μέλλον του. 
Η ιστορία πάντως έχει δείξει ότι όποτε οι ηγέτες υποχώρησαν, η επιστροφή τους ήταν βέβαιη και δυναμικότερη. 
Στο επιτελείο του Παπανδρέου δεν βλέπουν πάντως έτσι την ιστορία! 
Στο επιτελείο του Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν υπάρχουν σενάρια μεταπαπανδρεϊκής εποχής και δίνουν ως παράδειγμα τον Ανδρέα Παπανδρέου που έμεινε Πρόεδρος μέχρι το τέλος σχεδόν της ζωής του, έχοντας επίσης αντιμετωπίσει μεγάλες εσωκοματικές αμφισβητήσεις κατά την διάρκεια της πορείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :