Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τι ξέρει ο Σόρος για τους εκδότες και επιχειρηματίες που θέλουν να γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή;

Ο Σόρος, εκτός από γκουρού των επενδύσεων, είναι και μαέστρος στις συνωμοσίες και τις μυρίζεται από μακριά. Κάτι έχει "ακούσει" και γι' αυτό αναφέρθηκε στην Ελλάδα. Δεν ...


βγαίνει αυτός, η αλεπού των επενδύσεων, έτσι τυχαία να μιλήσει για "Έλληνες εκδότες"! Για να επενδύσεις σε μια χώρα πρέπει να γνωρίζεις ποιες πιθανότητας πολιτικής αστάθειας υπάρχουν σε αυτή τη χώρα. Αυτός είναι ο βασικότερός ίσως παράγοντας που προσελκύει διεθνείς επενδύσεις, μαζί με την αξιοπιστία της οικονομίας της.
Αναγνωρίζει λοιπόν και το ομολογεί δημόσια ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι : «ομάδα εκδοτών και επιχειρηματιών που πιέζει για επιστροφή στη δραχμή». Η ύπαρξη μιας ισχυρής ομάδας, που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Σας θυμίζει τίποτα; Εννοεί αυτό που τόσα χρόνια αποκαλούμε διαπλοκή και διαφθορά, που έχουν σαπίσει τη χώρα και τα αποτελέσματα των πιέσεών της ζει σήμερα ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.
Πως το είπε ακριβώς ο Σόρος; «Υπάρχουν εφημερίδες αλλά και επιχειρήσεις, που θέλουν να πληρώνουν φόρους σε τοπικό νόμισμα και όχι σε ευρώ». Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός.

Συνέχισε πάντως για την Ελλάδα λέγοντας πως οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές για την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. ενώ πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας δεν σημαίνει και έξοδό της από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :