Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο ΠαΣοΚ

Ως πεδίο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στο ΠαΣοΚ με αντικείμενο τον προσανατολισμό που θα ακολουθήσει το κόμμα στην ...


προσεχή περίοδο, αντιμετωπίζουν κορυφαία στελέχη και υπουργοί, την εικόνα που διαμορφώθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης.

Οι ετερόκλητες ομάδες βουλευτών - πολλαπλών εσωκομματικών τοποθετήσεων - που καταψήφισαν τη διάταξη για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, κάνουν πολλούς να πιστεύουν ότι τα κίνητρα των περισσοτέρων ήταν είτε προσωπικά, είτε μικροκομματικά, είτε ακόμη και ιδεολογικά.
Ως εκ τούτου - και δεδομένης της πίεσης για την προώθηση τέτοιων ρυθμίσεων - στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι εφόσον το ΠαΣοΚ θα κληθεί εν όψει εκλογών να αποφασίσει για την πολιτική του φυσιογνωμία, τα διλήμματα που θα τεθούν θα είναι αντίστοιχα.

Βασικό επιχείρημα όσων το υποστηρίζουν αυτό είναι ότι αρχής γενομένης από το πολυνομοσχέδιο και εν συνεχεία με βάση τα όσα θα περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, οι βουλευτές του ΠαΣοΚ θα κληθούν να τοποθετηθούν για αποφάσεις που κατ' αρχάς θα διαμορφώσουν το μέλλον της χώρας, εν συνεχεία του κόμματός τους και εν τέλει του εαυτού τους.

Δεδομένου δε ότι δεν μπορεί η τοποθέτηση για το ένα ζήτημα να είναι αντίθετη με την αντίστοιχη τοποθέτηση για το άλλο, κάποιοι επιμένουν ότι εσωκομματικά τα πράγματα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα. Αυτό σημαίνει, με βάση και χθεσινές τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών, ότι πολύ σύντομα μπορεί οι βουλευτές του ΠαΣοΚ να διαπιστώσουν εν τοις πράγμασι, ότι δεν χωρούν όλοι σε έναν ενιαίο πολιτικό φορέα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :