Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Για να σωθεί το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να φύγει ο Γιώργος τώρα!

Στην Ελλάδα του ανορθολογισμού και της ανευθυνότητας κατακτήσαμε μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία: ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας οδηγείται στις ...


εκλογές χωρίς ηγεσία και με τον "απερχόμενο"πρόεδρο του να αποχωρεί σε δόσεις και διαμέσου... της εξωτικής Κόστα Ρίκα!

Ξέρω, ότι πολλοί θα σκεφτούν "και τι μας νοιάζει εμάς αν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Έτσι όπως τα έκαναν ας διαλυθούν, μια ώρα αρχύτερα"! Καμιά αντίρρηση! Μόνο που δυστυχώς, δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά! Και δεν είναι απλά, διότι στην συγκεκριμένη συγκυρία η Ελλάδα έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις και κάθε κρίση στα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση μετεφέρεται στην πλειοψηφία και άρα έχει επιπτώσεις στην χώρα.

Για να γίνει το PSI με το οποίο θα διαγραφούν 100 δισ απο το συνολικό χρέος και να διασφαλίσουμε την θηριώδη δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ θα πρέπει να κάνουμε όλες εκείνες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές μας. Δηλαδή τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την πλήρηα απελευθερωση των επαγγελμάτων και πάει λέγοντας. Αν δεν γίνουν όλα αυτά δεν θα πάρουμε τα λεφτά, οπότε θα χρεοκοπήσουμε, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το παρόν και το μέλλον μας.

Δέστε τι έγινε χτές στην βουλή. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επειδή πάμε για εκλογές και θέλουν να επανεκλεγούν, δεν ψήφισαν την τροπολογία για την απελευθερωση των φαρμακείων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μείζον θέμα με την Τροικα. Ήταν μια κανονική ανταρία των βουλευτών που διαισθάνονται ότι έρχεται εκλογική καταιγίδα και προσπαθούν να διαφοροποιηθούν μπας και μαζέψουν κανά ψήφο στις εκλογές. Και δεν αποστασιοποιούνται μόνο οι βουλευτές. Αποστασιοποιούνται και ολόκληροι υπουργοί, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης που χτες είπε ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο επειδή εμπστευτηκε την κρίση του Παπανδρέου. Και αν χτες δεν ψήφισαν τα φαρμακεία, αυριο μπορεί να μην ψηφίσουν την νέα δανειακή συμβαση και να βρεθεί η χώρα στην εντατική και μετά τρέχα γύρευε. Αρα όσο καθυστερεί η εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ τόσο θα μεγαλώνει ο κίνδυνος να βαρέσει διάλυση η κυβέρνηση με κίνδυνο να χαθούν όλα. Είμαστε έτοιμοι να τα χάσουμε όλα;

Γιαυτό λοιπόν θα πρέπει να σοβαρευτεί το ΠΑΣΟΚ να βγάλει άμεσα αρχηγό, ώστε να αποκτήσει, όπως σωστά είπε ο Σκανδαλίδης, πολιτική διευθυνση και κυρίως κάποιος να κάνει κουμάντο. Εκτος και αν προτιμούν, για να μην ξεβολέψουν τον ΓΑΠ να πάνε όλοι μαζί στον πάτο και μαζί με αυτούς να πάμε και εμείς! Και επειδή ο ΓΑΠ, όπως όλα δείχνουν βάζει την πάρτυ του πάνω απο όλα, ακόμα και απο το συμφέρον της χώρας, ίσως ήρθε η ώρα να τον φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες!

Γιατί όσοι πιστευουν οτι θα φύγει με το καλό θα την πατήσουν πάλι!

Χρήστος Ράπτης // iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια :