Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν να είναι ταυτόχρονα και συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα κόμματα στην συγκυβέρνηση!

«Η άποψή μου είναι ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της. Δυστυχώς τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου θέλουν να κρατάνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δηλαδή να είναι και συμπολιτευόμενα και ...


αντιπολιτευόμενα ταυτόχρονα. 
Από τη μια πλευρά, οι υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ καθιστούν πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα την αποδοτική λειτουργία της κυβέρνησης, διότι έχετε τουλάχιστον πέντε δελφίνους στην τελευταία καταγραφή, οι οποίοι εντός του Φεβρουαρίου, εντός του Μαρτίου, κάποια στιγμή, θα βάλουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Εγώ το έχω κάνει, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το πράγμα και πόση δουλειά χρειάζεται να είσαι υποψήφιος για την ηγεσία ενός κόμματος. 
Εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να κάνεις και τις δύο δουλειές. Η δε ΝΔ, έχει τεράστιο θέμα στρατηγικής επιλογής πλέον, διότι επί δύο χρόνια είχε σηκώσει το λάβαρο του αντιμνημονίου, τώρα υπογράφει και συναινεί στο ίδιο αυτό μνημόνιο, συν το μεσοπρόθεσμο, συν όλα τα άλλα, θέλει επίσης να κρατήσει μια θολή εικόνα, να συμφωνεί διαφωνώντας και να διαφωνεί συμφωνώντας. 

Και στο βάθος ο Καρατζαφέρης, ο οποίος αλλάζει γνώμη κάθε λίγο και λιγάκι. Τώρα θέλει να αποχωρήσει, απειλεί ότι θα αποχωρήσει, γιατί κακά τα ψέματα η κυβέρνηση έχει ευθύνες. 

Είναι άλλο να είσαι απέξω και να λες ό,τι λες και άλλο να είσαι μέσα και να πρέπει να βρεις τα λεφτά τα οποία πρέπει να δώσεις. Μη ευθύνη όμως δεν υπάρχει. 
Όταν επιτρέπεις στον εαυτό σου το λαϊκισμό, όταν έρχεσαι στην κυβέρνηση υποχρεώνεσαι να σοβαρευτείς. Και εδώ ο κ. Καρατζαφέρης θα επιλέξει ποιον από τους δύο δρόμους θέλει να ακολουθήσει. 

Αυτά ο κόσμος τα βλέπει και επειδή τα βλέπει είναι πάρα πολύ θυμωμένος. Ο έλληνας δεν είναι κορόιδο. Ξέρει πάρα πολύ καλά ότι αυτό το τρίμηνο είμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Ένα σταυροδρόμι το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο. Και η διαπραγμάτευση αυτή πρέπει να γίνει σοβαρά.

Οι ευρωπαίοι δεν μπορεί να έρχονται και να τους λέμε «ναι», σε όλα ναι, ούτε να μας επιβάλουν προτάσεις οι οποίες στην Ελλάδα δεν θα λειτουργούν. Πρέπει λοιπόν να είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε. Και για να διαπραγματευτούμε τη νέα δανειακή σύμβαση αυτό που απαιτείται είναι να κάτσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι, να ιεραρχήσουν τους στόχους, να πουν ότι στη χώρα μας αυτό λειτουργεί και αυτό δεν λειτουργεί. Εμείς πάντως την άλλη εβδομάδα, ως Δημοκρατική Συμμαχία θα καταθέσουμε τις δικές μας θέσεις για τη διαπραγμάτευση, οι οποίες θεωρούμε ότι μπορούν να περάσουν και να είναι αποτελεσματικές για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Αυτό χρειάζεται από όλους τους πολιτικούς. Τα μικροκομματικά- μικροπολιτικά παιχνίδια «μου είπες σου είπα», «το λέω και έτσι το λέω και αλλιώς» το μόνο που κάνουν είναι να ανεβάζουν το έλληνα στα κάγκελα».



Από τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοσταθμό FLASH 96
Ακούστε κατεβάστε την από εδώ: http://www.dimsim.gr/6_1a1828/prepei_na_eimaste_se_thesh_na_diapragmateutoume.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :