Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Δώστε το κόμμα στην Άννα Διαμαντοπούλου

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έχει μία φαεινή ιδέα για το πρόβλημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Λέει η κοζανίτισα πολιτικός: Να ολοκληρωθεί πρώτα το PSI και να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας και μετά να ...
εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εάν, λέει, έχουμε χρόνο αυτό να γίνει από τη βάση, εάν όμως δεν έχουμε χρόνο, η κοινοβουλευτική ομάδα να εκλέξει τον υποψήφιο πρωθυπουργό.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι: Μόλις ολοκληρωθούν το PSI και η δανειακή σύμβαση λήγει και η αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου, άρα προκηρύσσονται αμέσως εθνικές εκλογές. Άρα δεν υπάρχει χρόνος για τίποτε άλλο, παρά μόνο για να συγκληθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και να εκλέξει τον υποψήφιο πρωθυπουργό, με τον Γιώργο Παπανδρέου να παραμένει πρόεδρος του κόμματος. Και οι δύο με άγνωστες αρμοδιότητες και πραγματικούς, καθώς δεν υπάρχει καταστατικά στο ΠΑΣΟΚ η θέση του… υποψήφιου πρωθυπουργού.
Ο δε υποψήφιος πρωθυπουργός θα είναι ένας τύπος, που θα πρέπει να αναλάβει να οδηγήσει μέσα σε 25 μέρες το κόμμα στις εκλογές. Να φτιάξει το πρόγραμμά του, να ανασυντάξει τον κομματικό μηχανισμό, να συγκροτήσει επιτελεία και φυσικά να πετύχει ένα καλό ποσοστό, ώστε να μην του ζητήσουν μετά τα ρέστα.
Για την ακρίβεια η Άννα προτείνει να βρεθεί ένα κορόιδο, που θα κληθεί την τελευταία στιγμή να κάνει τον αλεξικέραυνο του Γιώργου για καούν και οι δύο μαζί – καθώς οι εκλογικοί κεραυνοί θα είναι πανίσχυροι.
Αφού λοιπόν η Άννα έχει αυτή τη φαεινή ιδέα, γιατί να μην την αφήσουν όλοι να την υλοποιήσει κιόλας! Να ξεκαθαρίσει από τώρα η ίκδια ότι θα στηρίξει έμπρακτα την ιδέα της, ότι δηλαδή θα είναι και η ίδια υποψήφια σε αυτή την περίπτωση και να αναλάβειτο κόμμα 25 μέρες πριν τις εκλογές. Να τριγυρνάει ανά την Ελλάδα αγκαλιά με τον Γιώργο, προτείνοντας στους έλληνες πολίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο φαεινές ιδέες, αλλά και πράξεις. Δώστε λοιπόν το κόμμα στην Άννα…

Πηγή Opinion Post

Δεν υπάρχουν σχόλια :