Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Εγκληματικό λάθος σε βάρος της Ελλάδας

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει δεχτεί τη λογική ότι ο μόνος τρόπος να μειωθεί το χρέος είναι το κούρεμα των ομολογιούχων του ιδιωτικού τομέα. Ξεκίνησαν με ...


21%, ανέβηκαν σε 50%, μετά σε 68% και τώρα ετοιμάζονται να συμφωνήσουν σε 75%.

Ελπίζει η κυβέρνηση ότι έτσι θα μπορέσει να αποφύγει τις πολιτικά δύσκολες αποφάσεις συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα. Διαπράττει εγκληματικό λάθος σε βάρος της Ελλάδας.

Θα έπρεπε πρωτίστως να...
επιδιώξει τη μείωση του χρέους με τη συρρίκνωση του κράτους και την εξαφάνιση των ζημιογόνων λειτουργιών του. Μετά με την πώληση ανενεργών περιουσιακών στοιχείων και στο τέλος να καταφύγει στο κούρεμα.

Θα έπρεπε επίσης να ζητήσει να μην υποστεί μόνο ο ιδιωτικός τομέας τη ζημιά από το κούρεμα αλλά, σε ένα βαθμό, και τα κράτη-δανειστές. Η μονομέρεια του κουρέματος θα αποκλείσει για πολλά χρόνια την Ελλάδα από τις αγορές, διότι ποιος λογικός άνθρωπος θα τολμήσει να ξαναδανείσει την Ελλάδα και τους Έλληνες;

Αλλά αν δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές για 10-15 χρόνια είμαστε καταδικασμένοι να εξαρτώμεθα για πιστώσεις από τα κράτη. Ας το σκεφτούν αυτό όλοι οι μεγαλόσχημοι και φλύαροι πολιτικοί που μιλούν θρασύτατα για "εθνική κυριαρχία".

Η Ελλάδα μη μπορώντας να προσφύγει στις αγορές θα είναι στο έλεος των επιθυμιών των ξένων. Όχι πια μόνο στη φαντασία των αριστερών, αλλά στην πραγματικότητα. Αυτή θα είναι η συνέπεια του φόβου του πολιτικού κόστους των υπουργών αυτής της κυβέρνησης. Για το πρόσκαιρο πολιτικό τους συμφέρον, πουλάνε το μέλλον του τόπου.


του Στέφανου Μάνου στο Facebook

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ο Στέφανος Μάνος τα έχωσε γερά στη Διαμαντοπούλου και τον Χατζηδάκη.

Βαλτε στο 88:55 λεπτό του παρακάτω βίντεο:

http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=295

ΑΞΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!

ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ.