Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η συγκλονιστική «προφητεία» Μητσοτάκη για την Οικονομία στη Βουλή το 1994 [video]

Την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη (1990-1993) ανακόπηκε ο οικονομικός κατήφορος της αλητήριας πράσινης οκταετίας του Ανδρέα Παπανδρέου (1981-1989). Αυτό ακόμη και ο μεγαλύτερος εχθρός του Μητσοτάκη, ο...

Αντώνης Σαμαράς, αναγκάστηκε να το ομολογήσει, μιλώντας στην Κ.Ο. της ΝΔ λίγο πριν από το Συνέδριο του 2010. Η Ελλάδα, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, άρχισε να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα και συνεπώς μπήκε στο δρόμο για τη μείωση του Χρέους* και την είσοδο στην Ανάπτυξη και την ευρωπαϊκή προσαρμογή. 
Αν οι Προδότες του 1993 δεν είχαν ανατρέψει την Κυβέρνηση της ΝΔ, αν οι νταβατζήδες της διαπλοκής δεν είχαν πολεμήσει λυσσαλέα τις φιλελεύθερες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της τότε Κυβέρνησης και δεν είχαν επαναφέρει το σύστημα ΠΑΣΟΚ και τον ημιθανή και πιο επικίνδυνο από ποτέ Ανδρέα στην εξουσία, σήμερα όχι μόνο δεν θα βρισκόμασταν στην οικονομική τραγωδία που βιώνουμε, αλλά η Ελλάς θα ήταν ανάμεσα στις πρώτες οικονομικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διαβάστε και εδώ σχετικά).

Το ερώτημα είναι: Ήταν ορατοί από τότε οι κίνδυνοι της χρεοκοπίας και της υπαγωγής της χώρας μας στους ασφυκτικούς μηχανισμούς της τρόικας; Η απάντηση είναι, ναι. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στη συγκλονιστική του ομιλία στη Βουλή στις 20/5/1994 (απαντώντας στις πολιτικές διώξεις που απετόλμησε εναντίον του ο ρεβανσισμός του Ανδρέα Παπανδρέου για το δήθεν «σκάνδαλο» της ΑΓΕΤ-Ηρακλής) κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, ότι πίσω από τη λασπολογία σε βάρος του επιχειρεί να κρύψει την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε την Ελλάδα ως «ικέτη» στο ΔΝΤ!
 Ναι, ο Μεγάλος Μητσοτάκης προειδοποιούσε από τότε, 16 χρόνια πριν, ότι αν συνεχιζόταν η παπανδρεϊκής εμπνεύσεως πολιτική των δανεικών και των ελλειμμάτων η χώρα θα κατέληγε στα σημερινά χάλια και αδιέξοδα, δεμένη χειροπόδαρα και έρμαιο στις διαθέσεις των δανειστών της.

Τότε ο Μητσοτάκης ήταν ο πιο συκοφαντημένος πολιτικός στην Ελλάδα. Λίγοι άκουγαν και ακόμη λιγότεροι κατανοούσαν όσα δραματικά έλεγε, με πόνο ψυχής για ένα Λαό που εξαπατημένος είχε επιλέξει -στις εκλογές του 1993- τον δρόμο της αυτοκαταστροφής. Αυτά όμως έχει η Δημοκρατία. Δίνει το δικαίωμα σ’ ένα Λαό ακόμη και να αυτοκτονεί...

Δείτε παρακάτω το προφητικό απόσπασμα από την Ομιλία στη Βουλή. Ολόκληρη μπορείτε να την δείτε στο κανάλι mitsotakisleaks στο YouTube.



*Επειδή οι γνωστοί προπαγανδιστές και συκοφάντες θα σπεύσουν να παπαγαλίσουν τη χιλιομασημένη καραμέλα περί της αύξησης του δημοσίου χρέους την περίοδο 1990-1993, ας επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά την αλήθεια περί τούτου: Η εν λόγω αύξηση του χρέους οφειλόταν στα «κρυφά» χρέη της περιόδου 1981-1989 που με επιταγή της τότε ΕΟΚ η χώρα μας έπρεπε μετά το 1990 να συμπεριλάβει στον υπολογισμό του χρέους. Δηλαδή ήταν και αυτά «κληρονομιά» της οικονομικής καταστροφής του Ανδρέα Παπανδρέου και της «Αλλαγής». Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόσθεσε ούτε μία δραχμή καινούριο, δικό της, χρέος. Αντιθέτως, όπως γράψαμε, εμφάνισε και πρωτογενή πλεονάσματα, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση.

defrejus.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια :