Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

2012: Η επιστροφή των υπερηρώων!

Γεμάτο σίκουελ, πρίκουελ («προοίμια», κατά την ελληνική μετάφραση του όρου) μεγάλων κινηματογραφικών σειρών, και με λίγα πρωτότυπα μπλοκμπάστερ στο ...

μανίκι του έχει μπει το νέο έτος. Τίτλοι-μεγαθήρια όπως το «The Dark Knight Rises»το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν γύρω από τον Μπάτμαν, και το «The hobbit: Un unexpected journey»το πρώτο από τα δύο κινηματογραφικά κεφάλαια του Πίτερ Τζάκσον που βασίζονται στο ομότιτλο βιβλίο του Τζ. Ρ. Ρ Τόλκιν, είναι αρκετά για να δώσουν στο παγκόσμιο μποξ όφις μια τονωτική ένεση μεγατόνων.
Με την Κάτγουμαν (Αν Χάθαγουεϊ) και τον απύθμενα...κακό Μπέιν (Τομ Χάρντι) να κάνουν την εμφάνισή τους, ο Άνθρωπος-Νυχτερίδα του Νόλαν φιλοδοξεί να γίνει το πιο κερδοφόρο μπλοκμπάστερ της χρονιάς μετά το ποσό-ρεκόρ του 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωσε σε παγκόσμιο επίπεδο ο «Σκοτεινός ιππότης» το καλοκαίρι του 2008.

Από την άλλη, το «Χόμπιτ» του Τζάκσον, προοίμιο του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», μπορεί να μην έχει τις ίδιες επικές διαστάσεις με την προγενέστερή του κινηματογραφικά τριλογία φαντασίας, που κέρδισε συνολικά 17 Οσκαρ και πλησίασε τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, έχει όμως να περιμένει πολλά από το χριστουγεννιάτικο μποξ όφις, όταν βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο.
2012: Η επιστροφή των υπερηρώων!
Κόντρα στους προαναφερθέντες τίτλους θα πάει το πέμπτο μέρος της σειράς του «Λυκόφωτος» («The twilight saga: Breaking dawn part 2»), που είναι και το τελευταίο της. Στις ακριβοθώρητες παραγωγές σημειώνουμε και το «Skyfall»τρίτη ταινία με τον Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ, που θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο.
2012: Η επιστροφή των υπερηρώων!
Τη σεζόν των μπλοκμπάστερ, θα ανοίξει επισήμως τον Μάιο το«The Αvengers»πρώτη παραγωγή που ενώνει στη μεγάλη οθόνη δημοφιλείς ήρωες των κόμικ της Marvel, όπως είναι ο Iron-Man, o Θορ και ο Κάπτεν-Αμέρικα. Θα χορτάσουμε από σούπερ ήρωες, με άλλα λόγια, γιατί υπάρχει και ο έφηβος Ανθρωπος-Αράχνη, καθώς το φραντσάιζ του Σπάιντερ-Μαν, που επίσης ανήκει στη Marvel, αποκτά νέο πρόσωπο, αυτό του Αντριου Γκάρφιλντ στο «The amazing Spider-Man».
Σε μοτίβο ανανέωσης κινείται και η κατασκοπευτική περιπέτεια «The Bourne legacy», που δεν έχει τον Ματ Ντέιμον, αλλά τον Τζέρεμι Ρένερ στον ρόλο ενός άριστα εκπαιδευμένου δολοφόνου, στα ίδια πρότυπα με τον Μπορν, να δρα παρομοίως.
Αν δεν χορταίνετε εύκολα από σειρές, τότε υπάρχουν και: η μυθολογική περιπέτεια «Η οργή των Τιτάνων» (συνέχεια της «Τιτανομαχίας»), η περιπέτεια δράσης «Οι Αναλώσιμοι 2» με τον Σιλβέστερ Σταλόνε να υπογράφει ξανά το σενάριο αλλά όχι και τη σκηνοθεσία (στο καστ των παλαίμαχων του Χόλιγουντ προστίθενται οι Τσακ Νόρις και Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ), καθώς και τα οικογενειακά καρτούν«Μαδαγασκάρη: Europe's most wanted» και «Η εποχή των παγετώνων: Continental drift». Παράλληλα, νέο φραντσάιζ ξεκινάει η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Αγώνες Πείνας», με βάση τη λογοτεχνική τριλογία της Σούζαν Κόλινς.
Αν όμως βαριέστε τις συνέχειες, εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί το νέο ψηφιακό καρτούν της Πίξαρ «The Βrave»μια πρωτότυπη ιστορία με σκοτσέζικες επιρροές, καθώς και η κόστους 200 εκατ. δολαρίων περιπέτεια «Βattleship», ενώ την επιστροφή του στο σινεμά πραγματοποιεί φέτος και το δίδυμο Τιμ Μπάρτον-Τζόνι Ντεπ με το γοτθικό παραμύθι «Dark Shadows», που κάνει πρεμιέρα τον Μάιο. Τέλος, μια ξεχωριστή αντιμαχόμενη δυάδα υπερπαραγωγών αποτελούν τα φιλμ«Mirror Mirror» και «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός», οι δύο φετινές κινηματογραφικές Χιονάτες, με διαφορετικό καλλιτεχνικό στίγμα και φυσικά, πρωταγωνίστριες.
Τέλος, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν είναι προοίμιο του «Alien», ο Ρίντλεϊ Σκοτ παρουσιάζει φέτος τον «Προμηθέα» του, το πιο καυτό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :