Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Έχουν δημόσιοι υπάλληλοι off-shore εταιρείες;

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Γιώργος
Κοντογιάννης για τους δημοσίους υπαλλήλους
που διατηρούν off-shore εταιρείες.

Αίτηση να συζητηθεί ως επίκαιρη η Ερώτηση με θέμα τη διερεύνηση δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε δημοσίους υπαλλήλους που διατηρούν off shore εταιρείες κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Την Ερώτηση είχε καταθέσει στην Βουλή στις 31.10.11 και δεν απαντήθηκε εντός της οριζόμενης προθεσμίας από τους ...



Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αδέσμευτος» 24.10.11, στη διάθεση των αρμοδίων Υπουργών υπάρχουν λίστες με εκατοντάδες ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που διαθέτουν off shore εταιρείες, μέσω των οποίων διακινούνται «μαύρα» χρήματα υπογείων συναλλαγών.
Στους καταλόγους περιλαμβάνονται γιατροί του ΕΣΥ, προϊστάμενοι πολεοδομικών υπηρεσιών, εφοριακοί και εκατοντάδες κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι κατείχαν επί σειρά ετών θέσεις εξουσίας καθώς και μέλη επιτροπών, από τις αποφάσεις των οποίων διακυβεύεται η τύχη πολλών εκατ. ευρώ όπως οι προμήθειες υλικών για τους φορείς του Δημοσίου, η ανάθεση έργων, η συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα κ.α.

Κατόπιν τούτων ερωτώντα οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Γιατί σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία που η χώρα έχει ανάγκη από την είσπραξη χρημάτων, η Κυβέρνηση δεν προχωρά άμεσα στο άνοιγμα των συνδεόμενων με τις off shore εταιρείες τραπεζικών λογαριασμών και κινήσεων, ώστε να γίνει έλεγχος, να προσδιοριστεί ποιες υποθέσεις διαχειρίστηκαν οι εν λόγω υπάλληλοι και στη συνέχεια να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, κάτι που η κοινωνία απαιτεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια :