Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Στο Ισραήλ ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος μπήκε φυλακή και μάλιστα να κάνει παρέα στον πρώην υπουργό Υγείας …

Στην φωτογραφία (από την Καθημερινή) βλέπετε τον πρώην Πρόεδρο του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ να οδηγείται στις φυλακές Μαασιγιάχου με τις καταγγελίες της σεξουαλικής παρενόχλησης, της σεξουαλικής κακοποίησης και του βιασμού. Ο ίδιος δηλώνει θύμα σκευωρίας και η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του. Στην φωτό τον αγκαλιάζει ο 


γιός του, λίγο πριν περάσει το κατώφλι των φυλακών.
Το μήνυμα από το Ισραήλ είναι ότι κανένας δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου. Η δικαιοσύνη απονέμεται και ο νόμος λειτουργεί.
 Πρώτη φορά αρχηγός του ισραηλινού κράτους καταλήγει στα σίδερα.
Θα μπορούσαμε να βγάλουμε και εμείς ένα καλό δίδαγμα από την ιστορία αυτή. Μια και στην χώρα μας έχουν τα πάντα απαξιωθεί, ο νόμος δεν εφαρμόζεται και αυτό θεωρείται μαγκιά της φυλής και κυριαρχεί η ατιμωρησία και η συγκάλυψη.
Ιδίως εάν είσαι μέλος του κόμματος. Κάθε κόμματος και κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Του δικομματικού συστήματος που εξέθρεψε το τέρας της Μεταπολίτευσης! Όσο για την Αριστερά επιβάλλει το "δίκαιό" της εντός της αιθούσης! "Με το δίκιο του εργάτη"!

Ο πρώην Πρόεδρος του Ισραήλ θα μοιραστεί το κελί του, στην πτέρυγα των υπερορθόδοξων Εβραίων (πολύ προσευχή δηλαδή, από τις 4:30 το πρωί), με τον πρώην υπουργό Υγείας Σλόμο Μπενιζρί, ο οποίος έχει καταδικαστεί για δωροδοκία.
Ένας δεσμοφύλακας θα τους παρακολουθεί νυχθημερόν για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε πιθανότητα αυτοκτονίας.
Για να ευνοηθούν από το σύστημα της Ισραηλινής Δικαιοσύνης (δικαίωμα σε άδειες, αίτημα για μείωση ποινής) θα πρέπει αναγκαστικά, προηγουμένως, να έχουν παραδεχθεί την ενοχή τους και να εκφράσουν δημόσια μεταμέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :