Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η Κίνα ετοιμάζει το ναυτικό της για παγκόσμιο πόλεμο


Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο προέτρεψε χθες το κινεζικό Ναυτικό να προετοιμαστεί για πόλεμο «ώστε να συμβάλει στη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και της παγκόσμιας ειρήνης». Η ομιλία του Κινέζου προέδρου έρχεται λίγο μετά τη λήξη της περιοδείας του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα σε χώρες πέριξ της Κίνας.

«Πρέπει να εργασθούμε εντατικά στο βασικό θέμα της ...


εθνικής άμυνας και της οικοδόμησης των ενόπλων δυνάμεων», είπε ο Χου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων. Το κινεζικό Ναυτικό «πρέπει να επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό του και να πραγματοποιήσει εκτεταμένες προετοιμασίες για πόλεμο» πρόσθεσε ο Κινέζος πρόεδρος «προκειμένου να συμβάλει στη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και της παγκόσμιας ειρήνης».

Η Κίνα διεκδικεί τη θάλασσα της Νότιας Κίνας στο σύνολό της και αντιδρά με οργή στην ανάμειξη των ΗΠΑ. H Αμερικανίδα ΥΠΕΞ πέρυσι δήλωσε ότι η διαφύλαξη της ασφαλούς διέλευσης στη θάλασσα της νότιας Κίνας αποτελεί στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ, ενώ οι ΗΠΑ προχώρησαν σε κοινές ασκήσεις με δύο διεκδικητές της θαλάσσιας περιοχής, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :