Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Ορισμένοι στην Ευρώπη δεν έχουν καταλάβει ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης»


Εκπρόσωπος της Άντζελα Μέρκελ δήλωσε στο Βερολίνο είναι «πιο απαισιόδοξος, από ότι πριν από μια, ή δυο εβδομάδες» ..... «Ορισμένοι κύκλοι στην Ευρώπη δεν έχουν καταλάβει ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης. Κι αυτό δυσχεραίνει την εξεύρεση λύσης για το ευρώ».

Οι κύκλοι αυτοί, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η ...


«γραφειοκρατία των Βρυξελλών» και ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι, έχουν ανοίξει πάλι το «κιβώτιο με τα τεχνάσματα» για να επιτύχουν στη σύνοδο έναν «κίβδηλο συμβιβασμό» που θα αποτρέψει την αναγκαία αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών.

Η καγκελάριος είναι αποφασισμένη όσο ποτέ άλλοτε να επιβάλλει τις απόψεις της. Και αυτές συνοψίζονται σε μια φράση: «Περιορισμένη, αλλά ουσιώδης αλλαγή» των Ευρωπαϊκών Συνθηκών που θα αφορούν αποκλειστικά τον χώρο της ευρωζώνης.

Τα σημεία-κλειδιά αυτής της αλλαγής, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δυο: Πρώτον, η κατάθεση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών από όλες τις χώρες-μέλη της νομισματικής ένωσης, που θα ελέγχονται και θα «προσαρμόζονται» εν ανάγκη - σε περίπτωση απόκλισης από τους συμφωνηθέντες στόχους - από την Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :