Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Να μια επιχείρηση που ζητάει δημοσίως να μην υπάρχει διαφάνεια στα ΜΜΕ: Η Ελευθεροτυπία!


Κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο μέγας πολέμιος της διαπλοκής και των ΜΜΕ, ξαφνικά 10 η ώρα το βράδυ ζήτησε απο τον υπουργό οικονομικών σε έντονο τόνο να ελέγξει γιατί οι τράπεζες δεν θέλουν να δώσουν και άλλα δάνεια στην Ελευθεροτυπία. Ο υπουργός Οικονομικών του ανταπάντησε με 

μια ερώτηση προς το Σώμα:  : “Οι επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις, από το κράτος και από τα πιστωτικά ιδρύματα, ή με ειδικό προνομιακό καθεστώς;” (διαβάστε εδω)
Αυτή η απάντηση προκάλεσε την οργή της Ελευθεροτυπίας η οποία με πρωτοσέλιδο της σήμερα ισχυρίζεται ότι ο Ευ. Βενιζέλος λοιδορεί κατά της Ελευθεροτυπίας και υπονοεί ότι προσπαθεί να την “πνίξει”.
Μάλιστα στην φράση του Βενιζέλου ότι τα ΜΜΕ “πρέπει να αντιμετωπιστούν ως επιχειρήσεις με διαφάνεια, με έλεγχο, έτσι ώστε να υπάρχουν υγιείς οικονομικές καταστάσεις” η Ελευθερία ξεπερνάει κάθε όριο και διαφωνεί λέγοντας πως ούτε “οι κυβερνήσεις (…)διαχειρίστηκαν με διαφάνεια το κρατικό χρήμα” ..’αρα γιατί να υπάρξει διαφάνεια στην Ελευθεροτυπία; !!!!
Με λίγα λόγια η Ελευθεροτυπία υποστηρίζει πως για τις επιχειρήσεις ΜΜΕ πρέπει να υπάρχει  ειδική μεταχείριση από φορολογικής, ασφαλιστικής και τραπεζικής πλευράς ! Η Ελευθεροτυπία μας λέει ότι  δεν πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα ΜΜΕ ως προς τον τρόπο αποκτήσεις των κεφαλαίων.
Η Ελευθεροτυπία ισχυρίζεται ότι είναι “η μόνη από τις μεγάλες επιχειρήσεις ΜΜΕ στη χώρα που δεν διατηρεί άλλες παράπλευρες οικονομικές δραστηριότητες (σχετιζόμενες ή μη με το Δημόσιο) προκειμένου να στηρίξει την εκδοτική δραστηριότητά της”.
Ξεχνάει η Ελευθεροτυπία πόσες φορές έχει χρηματοδοτηθεί από το  υπουργείο Πολιτισμού για σκοπούς που είχαν συνάφεια με την πολιτιστική της πολιτική.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ετήσιοκινηματογραφικό της φεστιβάλ σε φροντίδα του Ν.Φενεκ Μικελιδη. Αλήθεια ποια άλλη εφημερίδα έχει λάβει μεγαλύτερη ενίσχυση;
Το να απαιτεί όμως η Ελευθεροτυπία να παρέμβει το κράτος και με χρήματα των φορολογούμενων και με άλλους αδιαφανείς τρόπους να στηρίξει την Ελευθεροτυπία η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της κακοδιαχείρισης της κ. Μάνιας Τεγοπούλου, προσβάλει πρωτίστως εμάς τους φορολογούμενους πολίτες.
Η Ελευθεροτυπία υποστηρίζει ότι ο υπουργός οικονομικών την “διώκει” επειδή υποτίθεται πως αυτή η εφημερίδα “αποκάλυψε τις τεράστιες ευθύνες του στην πριμοδότηση της Proton”!
Το οποίο βέβαια είναι και τεράστιο ψέμα και μέγιστη παραπληροφόρηση διότι ο κ. Λαυρεντιάδης αντιμετωπίζει τώρα τη δικαιοσύνη και επίσης το να βοηθήσει το κράτος να μην χαθούν οι καταθέσεις είναι υποχρέωσή του. Αν η Proton έκλεινε θα δημιουργούσε ίδιο αν όχι μεγαλύτερο ντόμινο με αυτό τςη Lihman Brother.
Ευτυχώς οι ιστορικοί αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας έχουν εκπαιδευτεί να μην καταπίνουν αμάσητο ότι τους λένε τα μιντια. Δυστυχώς με το πείσμα της η κα. Τεγοπούλου παίρνει στο λαιμός της 800 εργαζόμενους και σπουδαίους δημοσιογράφους.
Όπως η χώρα οφείλει να αποδείξει στους εταίρους και δανειστές της ότι μπορεί να βάλει τάξη στα του οίκου της και να ειναι συνεπής στην αποπληρωμή των δόσεων, έτσι και η Ελευθεροτυπία θα πρέπει να πείσει τους δανειστές της. Τόσο απλά και τίποτα άλλο περίεργο δεν συμβαίνει.
Διαβάστε την απάντηση Βενιζέλου στην Ελευθεροτυπία, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :