Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα Παπαδήμου:«Όλοι αξιολογούνται»

Από την πλευρά του Πρωθυπουργού διαμηνύθηκε χθες ότι όλοι οι υπουργοί αξιολογούνται και ότι ο ρόλος και οι αρμοδιότητές του κ. Παπαδήμου απορρέουν από το Σύνταγμα και δεν είναι περιορισμένες. Όπως τόνισε σχετικώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παντ. Καψής, «είναι κοινή αναγνώριση όλων σε ...


αυτή τη κυβέρνηση ότι το κυβερνητικό έργο, που είναι τεράστιας εθνικής σημασίας, προέχει όλων των άλλων. Και όλοι οι υπουργοί θα αξιολογηθούν για αυτή τους τη συμμετοχή. Η αξιολόγηση είναι και αυτή αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού. Όλοι αξιολογούμεθα».

Με την παρέμβασή του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, αναμένεται να επισημανθούν η απόλυτη προτεραιότητα στην επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης, η εύρυθμη λειτουργία της και η έμπρακτη πολιτική στήριξη από τα κόμματα που της παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης και τα πολιτικά στελέχη που έχουν αναλάβει συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια και ρόλους.

Σε μία περίοδο που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους και την κατάρτιση της νέας δανειακής σύμβασης, ενώ τα προβλήματα δυσλειτουργίας και αναποτελεσματικότητας πληθαίνουν, ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε την Τετάρτη ότι είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει τον δικό του ρόλο και να προχωρήσει στην εκτέλεση της αποστολής που έχει αναλάβει.
Με αυτά τα δεδομένα, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτήν, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διεμήνυσε σαφώς το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ εφόσον παραστεί ανάγκη, δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού στην πορεία προς τη δανειακή σύμβαση και σε χρόνο που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :