Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ακροδεξιοί υμνούν τον δολοφόνο των μεταναστών! [φασισμός]

Την Τρίτη ο 50χρονος ακροδεξιός Τζανλούκα Κασέρι οπλισμένος με ένα Magnum 357 πήγε στην κεντρική αγορά της Φλωρεντίας, στο Σαν Λορέντζο, και ...


άνοιξε πυρ σκοτώνοντας δύο σενεγαλέζους μικροπωλητές και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους τρεις.
Ο Κασέρι, που λίγο αργότερα αυτοκτόνησε σε υπόγειο πάρκινγκ όταν τον περικύκλωσαν οι αστυνομικοί, ήταν γνωστός στις Αρχές διότι συμμετείχε σε ρατσιστικές πορείες ακροδεξιάς οργάνωσης, ήταν μοναχικός τύπος και λάτρης της λογοτεχνίας του φανταστικού. Το 2001 ξεκίνησε ένα περιοδικό αφιερωμένο στον φανταστικό κόσμο με τίτλο «Τα όρια» ενώ στη συνέχεια έγραψε και αρκετά βιβλία με παρόμοια θέματα.

Όμως η συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση Casapound είναι εκείνη που ανησυχεί τις Αρχές καθώς μάλιστα στα νεοφασιστικά ιταλικά φόρουμ στο Ίντερνετ σημειώθηκε χθες μεγάλη κίνηση με πάρα πολλά μηνύματα να επαινούν τον Κασέρι για την απεχθή πράξη του. Αρκετοί τον αποκάλεσαν «λευκό ήρωα που πυροβόλησε τους ξένους εισβολείς». 
Ένα από τα μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσής του έγραψε: «Είναι δικός μας, ένας διανοούμενος στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει απέναντι στην πολυπολιτισμική κοινωνία. Όσο λίγοι είχε το κουράγιο να κάνει αυτό που έπρεπε να κανουμε όλοι μαζί. Τιμή και δόξα στον ήρωα που έπεσε για τα πιστεύω μας».

Αφρικανοί μετανάστες έκαναν χθες πορεία στη Φλωρεντία διαμαρτυρόμενοι γι’ αυτή την επίθεση μίσους εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :