Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Έρχεται κωλοτούμπα Σαμαρά και για τα «νέα μέτρα»!

Στην χθεσινή παρέμβαση του Σαμαρά στο ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο έγινε το πρώτο βήμα για την επόμενη κωλοτούμπα του. Είχε προηγηθεί συνάντηση με την Τρόικα, δεν θα λέγαμε σε πνεύμα σύμπλευσης! Κάτι που πέρασε απαρατήρητο ή τουλάχιστον δεν έγινε καμία νύξη στα ...


κανάλια των νταβατζήδων και της διαπλοκής για το πραγματικό περιεχόμενο της συνάντησης! Δεν είναι ακόμη έτοιμα τα παπαγαλάκια για να σερβίρουν στον ελληνικό λαό τα «νέα μέτρα» ως δικαίωση του Σαμαρά.
Η Τρόικα βέβαια δεν επιθυμεί μείωση μισθών - συντάξεων - αύξηση φορολόγησης - όξυνση της ύφεσης, (όροι που άρχισαν να παίζουν και στις παρεμβάσεις της ΝΔ) αλλά ζητούν εξοικονομήσεις, παρεμβάσεις στο Δημόσιο και φυσικά μεταρρυθμίσεις.
Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ζητά Ευρώπη και ΔΝΤ. Όλα τα «ευρωπαϊκά» κόμματα της Βουλής συμφωνούν σε αυτό τον άξονα και απλά παίζουν με τις εντυπώσεις για να μην τους κολλήσει η ρετσινιά του υποστηρικτή των «νέων μέτρων»!

Ο Πολ Τόμσεν ζητά να καλυφτεί η μαύρη τρύπα των δημοσιονομικών και δίνει και μεταρρυθμιστικές προτάσεις επ’ αυτού. Νέα μέτρα δεν χρειάζονται σε επίπεδο κοινωνίας διότι το κοινωνικό περιβάλλον ήδη ασφυκτιά από τις φορολογικές επιβαρύνσεις. Οπότε το μόνο που έμεινε είναι οι Μεταρρυθμίσεις που εστιάζουν και οι δανειστές μας από την αρχή της εφαρμογής του μνημονίου, κάτι που αρνήθηκε πεισματικά να εκτελέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό απέτυχε στην εφαρμογή του μνημονίου και όχι το ίδιο το μνημόνιο, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ! Δεν απέτυχε το μνημόνιο όπως τσιρίζουν τα δεξιά κανάλια αλλά η κυβέρνηση του πΑΣΟΚ απέτυχε να το εφαρμόσει.

Ήδη ο Σαμαράς χθες αναφέρθηκε στην «στοχευμένη περικοπή της σπατάλης» κάτι με το οποίο συμφωνεί απόλυτα και ήθελε μέχρι στιγμής και το μνημόνιο δηλαδή η Τρόικα! Χωρίς όμως να δίνει η Νέα Δημοκρατία συγκεκριμένες προτάσεις, γεγονός που δείχνει ότι δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει και η στρατηγική της είναι αποκλειστικά και μόνο αντιπολιτευτική και όχι κυβερνητική.
Γι’ αυτό και απαιτήθηκαν στη συνάντηση Τρόικας-Σαμαρά συγκεκριμένες προτάσεις για να ενσωματωθούν στις προτάσεις του ΔΝΤ στα μέσα Ιανουαρίου, αφού η ΝΔ επιμένει ότι θα είναι η νέα κυβέρνηση, οπότε και το ΔΝΤ το λαμβάνει αυτό πολύ σοβαρά υπόψιν. Γι’ αυτό ο Τόμσεν ζητά επιτακτικά τις προτάσεις του Σαμαρά. Με το πρόσχημα της επόμενης κυβέρνησης, η οποία πρέπει επειγόντως να συμπεριληφθεί στα σχέδια του ΔΝΤ!

Η μέχρι στιγμής αντιπολιτευτική πολιτική της ΝΔ δεν βοηθά την «αναμενόμενη» κυβερνητική της θητεία. Ειδικά σε θέματα όπως διαρθρωτικές αλλαγές, άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων, «εφεδρεία», μείωση των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο και προσλήψεις, η Νέα Δημοκρατία έχει επίτηδες ασαφείς θέσεις για να μην προκαλεί κοινωνικές συγκρούσεις.
Η εντύπωση που αποκόμισε η Τρόικα, δυστυχώς για τον Σαμαρά, είναι αρνητική γι’ αυτό και περιορίστηκε σε πολιτικό επίπεδο και όχι οικονομικό λόγω της φανερής έλλειψης ξεκάθαρων οικονομικών επιχειρημάτων! Ως εκ τούτου το επόμενο βήμα των δανειστών είναι η πίεση για την ξεκάθαρη αποσαφήνιση των θέσεων Σαμαρά. Διαφορετικά δεν τον βλέπουμε πρωθυπουργό! Θα του βάλουν τα μύρια εμπόδια για να γλυτώσουν την Ελλάδα από νέες παπανδρεϊκές περιπέτειες με πρωταγωνιστή τον Σαμαρά αυτή τη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :