Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Samsung Jot : κινητό του μέλλοντος με χρώμα παρελθόντος

Ονομάζεται Jot και αποτελεί τη νέα σχεδιαστική απόπειρα του νοτιοκορεατικού κολοσσού Samsung. Δημιουργός του ευρηματικού κινητού τηλεφώνου με έντονο νοσταλγικό χρώμα λόγω του κυκλικού του «καντράν» είναι ο σχεδιαστής Ρέιμοντ Μπέσεμερ. ...........

................Παρά το γεγονός όμως ότι η εμφάνισή του παραπέμπει σε παλιομοδίτικη συσκευή, το Jot είναι εξοπλισμένο με μια υπερσύγχρονη οθόνη αφής οργανικών φωτοδιόδων (ΟLΕD) και μια ειδική πένα αφής.


Ο χρήστης, κατά τον επινοητή, μπορεί να ανατρέξει στις επαφές ή στις αποθηκευμένες του πληροφορίες μέσω του κεντρικού μενού, ενώ με τη βοήθεια της πένας μπορεί να γράψει εύκολα και γρήγορα μηνύματα, καταργώντας έτσι την πληκτρολόγηση στην οθόνη με τους αντίχειρες. Το κυκλικό μέρος με τα νούμερα στο επάνω μέρος προσφέρει στον χρήστη έναν διασκεδαστικό τρόπο επικοινωνίας, παντρεύοντας το παλιό στυλ με το σύγχρονο.

Οπως επισημαίνει ο Μπέσεμερ, η συσκευή αναπτύχθηκε με γνώμονα το έτος 2015. Η εταιρεία ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει ποια είναι τα σχέδιά της για το φουτουριστικό κινητό τηλέφωνο.


/ / korkos.blogspot.com / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :