Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις από τη ΝΔ του Σαμαρά. Νέα παραίτηση στην Κρήτη από τον Γιάννη Μεστροπιάν

ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κύριε Πρόεδρε ,

Η συμμετοχή μου στα κοινά, ως μέλος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και 22 χρόνια καθορίστηκε από τις ιδέες τις αρχές και τις αξίες που διαχρονικά εξέφραζε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Δυστυχώς η πορεία που έχει ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία από την εκλογή του νέου της Προέδρου έως σήμερα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες που καθόρισαν την επιλογή μου να είμαι .........
................
μέλος και στέλεχος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η σχέση της σημερινής Νέας Δημοκρατίας με την μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος είναι μόνο το όνομα και το σήμα του κόμματος.

Αυτό αποδεικνύει η στάση της Νέας Δημοκρατίας ,και της σημερινής της ηγεσίας σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων για το παρόν και το μέλλον του τόπου, αλλά και σε θέματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Τα παραδείγματα πολλά…..

Η ψηφοφορία σταθμός που έγινε στη Βουλή για την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης . Θέση που πάρθηκε με καθαρά προσωπική απόφαση του Προέδρου χωρίς καμία συζήτηση στα αρμόδια όργανα του κόμματος, όπως η Κεντρική Επιτροπή και η κοινοβουλευτική ομάδα.
Θέση που πάρθηκε γιατί απλά δε θέλανε να επωμισθούν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που θα προκαλούσε η στάση ευθύνης σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Η διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη με αφορμή την διαφωνία της σε μια απόφαση που κανένα από τα αρμόδια όργανα δεν είχε συνεδριάσει προηγούμενα για να καταθέσει την άποψη της.

Ο τρόπος που έγιναν οι τελευταίες εσωκομματικές εκλογές και η προσπάθεια ελέγχου όλων τον τοπικών οργανώσεων από ανθρώπους του σκληρού πυρήνα του νέου αρχηγού με εντελώς αντιδημοκρατικές διαδικασίες .

Η εκλογή του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής ….δια βοής και όχι με κάλπη όπως το καταστατικό ορίζει …απλά και μονό για να μην καταγραφεί η άλλη άποψη !!!!

Η παντελής απουσία συμμετοχής της βάσης στην λήψη των αποφάσεων για τις υποψηφιότητες που θα στηριχθούν από το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές .

Η διαγραφή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη …επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί δημόσια για την μη ενημέρωση του για το ποιόν θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για περιφερειάρχη στην Κρήτη …όπου και ο ίδιος εκλέγεται βουλευτής!!!!


Ποτέ στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία δε λειτούργησε με τη λογική του πρόσκαιρου κομματικού κέρδους , και μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν το πιο δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα.

Η Νέα Δημοκρατία πήγε πάντα κόντρα στο ρεύμα όταν αυτό απαιτούσε το συμφέρον του τόπου.
Αυτό απαιτούν οι πολίτες από ένα σύγχρονο Ευρωπαικό κόμμα όπως ήταν η Νέα Δημοκρατία πριν λίγο καιρό .

Σήμερα όμως ο παρωχημένος πολιτικός λόγος της ηγεσίας της ,μετατρέπει τη ΝΔ σε λαϊκίζουσα Δεξιά ή σε έντεχνη φιλοαριστερά οδηγώντας την με μαθηματική ακρίβεια στη περιχαράκωση, στην απομόνωση, στο λαϊκισμό και στην στη συρρίκνωση.

Η πορεία αυτή, ήδη αποτυπώνεται στα αποτελέσματα των τελευταίων περιφερειακών εκλογών, καταδεικνύοντας μια φθίνουσα πορεία που δεν έχει προηγούμενο.
Από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών αποτυπώνεται η αγανάκτηση και η χαμένη πίστη των πολιτών προς την παράταξη , που όπως φαίνεται δεν ανησυχεί κανέναν!

Η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν έλαβε το μήνυμα που της έστειλαν οι πολίτες στις περιφερειακές εκλογές

Μιλάει για νίκη όταν έχασε πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες ψηφοφόρους σε σχέση με το χειρότερο αποτέλεσμα της ιστορίας της , και οδηγεί την κεντροδεξιά παράταξη στην συρρίκνωση και την απαξία από την κοινωνία .

Σε μια τέτοια πορεία, δε μπορώ να συμβάλλω με την παρουσία μου .
.
Δε μπορώ να στηρίζω πρακτικές και αποφάσεις οι οποίες έχουν μεγάλο κόστος στην αξιοπιστία της παράταξής μου .

Αποφάσισα να αποχωρήσω από τη νέα Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Οφείλω ως ενεργός πολίτης να λειτουργώ με συνείδηση.

Παραμένω ενεργός πολίτης, συνεχίζοντας να πιστεύω και να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης , αλλά μακριά από το κόμμα που πίστεψα και αγάπησα …και που με πόνο ψυχής σήμερα βλέπω να ολισθαίνει στον λαϊκισμό , τον καιροσκοπισμό, την λογική των κλειστών θυρών , τον κολλητών , των εχθρών και των φίλων , των αρεστών και των μη αρεστών .


Για τους παραπάνω λόγους :

1. Παραιτούμαι από το Δ.Σ της ΔΑΚ-ΜΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και το Δ.Σ της
κεντρικής ΔΑΚ-ΜΜΕ

2. Παρακαλώ όπως με διαγράψετε οριστικά από τα αρχεία μελών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΔΑΚ-ΜΜΕ

ΜΕ ΤΙΜΗ
Μεστροπιάν Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :