Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

21 Νοεμβρίου: Γιατί να συμμετάσχω;

Eνόψει της αναγγελίας δημιουργίας του νέου πολιτικού κινήματος, από την Κα Ντόρα Μπακογιάννη, την Κυριακή στις 21 Νοεμβρίου 2010 είναι, ένα ερώτημα τίθεται έντονα:

Γιατί να συμμετάσχω…;;;

Ζούμε μέρες κρίσης και αμφισβήτησης. Τα πάντα σχεδόν καταρρέουν. Ο κόσμος ζει στην αγωνία της αβεβαιότητας. Η πολιτική είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τη κατάσταση αυτή. Για αυτό και οι πολίτες είναι οργισμένοι. Κανένας δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στους... πολιτικούς. Και τους βάζει όλους στο ίδιο καλάθι.

Η πολιτική όμως δεν εξαντλείται στον εντοπισμό του προβλήματος. Αποτελεί και εργαλείο για την λύση. Δεν μπορούμε να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα δίχως γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Δίχως χειρισμούς πρωτοποριακούς και πρωτοβουλίες, που θίγουν τα κακώς κείμενα και ανατρέπουν καταστάσεις, ο τόπος θα κολλήσει στα σημερινά του αδιέξοδα και θα κατρακυλήσει στην υπανάπτυξη. Μοναχά η πολιτική μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις.

Ξεπερνώντας την εύλογη καχυποψία απέναντι στην πολιτική, έχουμε την ευθύνη απέναντι στον τόπο να κινηθούμε και να δηλώσουμε παρόντες.

Να βγούμε μπροστά.
  • Μπροστά από μια αμήχανη και άτολμη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που δεν κυριολεκτεί. Μια κυβέρνηση που μιλά με πολλές γλώσσες, που κάνει τα πάντα για να αφαιρέσει πλούτο από τους Έλληνες, αλλά απολύτως τίποτα για να δημιουργήσει πλούτο στο τόπο για τους Έλληνες.
  • Μπροστά από μια παρωχημένη αντιπολίτευση που περιστρέφεται σε ιδεοληψίες και ξεπερασμένες αντιλήψεις, χωμένες στις ανάγκες μια κοινωνίας που δεν υπάρχει πια.
Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να μιλήσουμε καθαρά. Χωρίς πολλά λόγια και ανεδαφικές υποσχεσιολογίες.
  • Να προτείνουμε πολιτικές θάρρους και τόλμης που θα κινήσουν τη χώρα και τη κοινωνία σε πολιτικές δυναμικής ανάπτυξης. Να επεξεργαστούμε ένα σαρωτικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, για την οργάνωση στης πολιτείας, για το μοντέλο οικονομίας και ανάπτυξης της χώρας.
  • Να προσπαθήσουμε να φέρουμε στη πολιτική νέους ανθρώπους. Να τους βάλουμε στη καρδιά του πολιτικού συστήματος. Όχι σαν κομπάρσους για ξεκάρφωμα , αλλά σαν το βασικό πυρήνα της αναγεννητικής δράσης του πολιτικού προσωπικού.
Ο στόχος μας είναι να αποκτήσουμε, πολύ γρήγορα, μέσα από το πολιτικό μας λόγο και τις προτάσεις μας ξεκάθαρη ταυτότητα και φυσιογνωμία. Όχι να γίνουμε ένα μικρό κόμμα διαμαρτυρίας ή ένα εσωκομματικό πρόβλημα της ΝΔ.

Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και η προσπάθεια ανηφορική. Αλλά κάποιος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία. Και να αντιμετωπίσει μετωπικά τα προβλήματα, λέγοντας με σαφήνεια και καθαρές κουβέντες
  • τι πιστεύουμε για την Ελλάδα
  • πως θα το πετύχουμε
  • τι θέλουμε για τους Έλληνες
Σ’ αυτό φιλοδοξούμε να διαφέρουμε από το σημερινό πολιτικό σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :