Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αναβίωση για το Mini Moke;

Έντονη η φημολογία το τελευταίο διάστημα.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας φαίνεται να μελετούν πολύ σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο αναβίωσης του θρυλικού Mini Moke, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο Beachcomber που είδε το φως της δημοσιότητας μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. ..........

...............Η υψηλή ομολογουμένως απήχηση των ποικίλων εκδόσεων του Mini (Hatcback, Cabrio, Clubman και προσφάτως του νέου Countryman) αποτελεί για τους ιθύνοντες της εταιρείας το καλύτερο κίνητρο ώστε στο προσεχές μέλλον να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τη γκάμα των διαθέσιμων παραλλαγών του. Μία από αυτές, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που ήδη έχουν αρχίσει να διαρρέουν στον ηλεκτρονικό τύπο, είναι το νέο Moke, ένα αυτοκίνητο με… περιπετειώδη χαρακτήρα, το οποίο θα αντλεί την… έμπνευσή του από το αντίστοιχο βρετανικό μοντέλο του παρελθόντος. Επί της ουσίας, το σύγχρονο Moke θα «πατά» όσον αφορά στη σχεδιαστική και όχι μόνο… εκτέλεσή του στο πρωτότυπο Beachcomber, με τους Γερμανούς μάλιστα συν-ιδιοκτήτες της εταιρείας να έχουν ήδη στα σκαριά όχι μία, αλλά δύο διαφορετικές παραλλαγές πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Η πρώτη είναι αυτή που θα βασίζεται εξολοκλήρου στο πρωτότυπο Beachcomber, με τη δεύτερη να αποτελεί σε αντίθεση μια «κοντύτερη» παραλλαγή του τελευταίου, με τρεις μάλιστα πόρτες και την ονομασία Canyon Coupe.

Οι προθέσεις όμως της εταιρείας για διεύρυνση της γκάμας δε σταματούν εδώ, καθώς ήδη φημολογείται ότι στο σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας στο Μόναχο μελετάται και μια πιο σοφιστικέ παραλλαγή του Countryman, με κουπέ χαρακτηριστικά! Ωστόσο, προς το παρόν, όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά τόσο για τις δύο παραλλαγές του Moke, όσο και για το Countryman Coupe. Το βέβαιο πάντως είναι πως όποια από τις τρεις αυτές παραλλαγές πάρει τελικά το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της μάρκας (σ.σ.: συν τοις άλλοις, ας μην ξεχνάμε πως η εταιρεία μας έχει ήδη προϊδεάσει και για δύο ακόμα νέα μοντέλα, το Mini Coupe και το Mini Roadster, που αμφότερα τελούν σε κατάσταση… αναμονής!) θα διαθέτει το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης All4 του Countryman, αλλά και τους γνωστούς 1.600άρηδες κινητήρες της γκάμας, με ή χωρίς σύστημα υπερτροφοδότησης.

/ / www.newsbeast.gr / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :