Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Το βαθύ ΠΑΣΟΚ

Είναι προφανές πως η κυβερνητική πολιτική σε ορισμένα κρίσιμα θέματα διαμορφώνεται από κάποιο κέντρο που εκπροσωπεί το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί αλλιώς να ερμηνευθεί η εμμονή, για παράδειγμα, στην παραπομπή πρώην υπουργών για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Ασχέτως αν ήταν σκάνδαλο ή όχι, οι περισσότεροι έγκριτοι νομικοί συμφωνούν πως δεν προέκυψαν αξιόποινα στοιχεία από τις έως τώρα έρευνες και ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.
Δυστυχώς φαίνεται πως, ακόμη και στη σημερινή κυβέρνηση, το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ έχει τον πρώτο λόγο είτε πρόκειται για διορισμούς κομματικών στελεχών στις δοικήσεις των νοσοκομείων και σε .........
......... διάφορους οργανισμούς είτε πάλι όταν υιοθετούνται οι κλασικές μέθοδοι της πόλωσης και της σκανδαλολογίας πριν από μια εκλογική αναμέτρηση.
Κρίμα, γιατί η χώρα έχει τεράστιες προκλήσεις μπροστά της που απαιτούν κλίμα συναίνεσης στο πολιτικό σκηνικό και γιατί οι άνθρωποι που εκπροσωπούν αυτήν τη νοοτροπία θα έπρεπε να αναφέρονται μόνο σε ανάμνηση ξεπερασμένων ηθών και πολιτικών εθίμων.
/ / Καθημερινή / / 

Δεν υπάρχουν σχόλια :