Μας καλεί ο Σαμαράς να δούμε τι γίνεται στις χώρες της Ευρώπης στο θέμα των μεταναστών. Μόλις έρθει στην εξουσία θα καταργήσει το νόμο που παρέχει ιθαγένεια στα παιδιά τους! Επικαλείται μάλιστα το Συμβούλιο Επικρατείας. Επί τη ευκαιρία μας υπενθυμίζει ότι και πάλι είχε δίκιο και μας είχε προειδοποιήσει. Περιέργως το συνήθως φιλελεύθερο και «προχωρημένο» Συμβούλιο Επικρατείας μας εξέπληξε αρνητικά με την ..................
.......................... απόφαση 350/2011 του Δ΄ Τμήματός του, με την οποία παραπέμπεται στην Ολομέλεια το ζήτημα της συνταγματικότητας του νόμου 3838/2010.
Πως είναι δυνατόν να μιλά ο νόμος για εθνική ομοιογένεια, αντιμετωπίζοντας τη χώρα με τη λογική ενός μικρού χωριού. Πως είναι δυνατόν να «αποσυντίθεται η έννοια του έθνους» με τη νομιμοποίηση των παιδιών των μεταναστών. Το Συμβούλιο κάνει το λάθος να κομματικοποιεί τη δικαιοσύνη και να δείχνει ότι σε τόσο σημαντικές αποφάσεις δεν είναι «τυφλό» αλλά λοξοκοιτάζει προς την πλευρά της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ. Ενδέχεται να υπάρχουν και υπόγειες διασυνδέσεις. Όλα να τα περιμένουμε.
Ο δικαστής του 21ου αιώνα οφείλει να προσαρμόζεται στις λογικές του διαρκώς μεταλλασσόμενου και ραγδαία εξελισσόμενου κόσμου. Ο νόμος δεν είναι ούτε στατικός, ούτε "εθνικός"! Το εθνικό δίκαιο παραπέμπει σε πολύ κακές εποχές που αιματοκύλησαν τον πλανήτη.
Τα παιδιά των μεταναστών που έχουν δικαίωμα αίτησης ιθαγένειας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως νομικό μέγεθος. Ο νόμος δεν μπορεί να δείχνει φόβο μπροστά σε ένα διεθνές φαινόμενο που αντιμετωπίζεται ανθρωπιστικά από όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι με νομική ψυχρότητα όπως επιμένει το Συμβούλιο Επικρατείας, φοβούμενο την διατάραξη της «εθνικής ομοιογένειας» και επικαλούμενο το δίκαιο του ισχυρού αίματος έναντι ανίσχυρων παιδιών, που μάλλον διαθέτουν «μολυσμένο αίμα» και συνιστούν αιτία διάλυσης του έθνους!
Τέτοιου χαμηλού επιπέδου προσεγγίσεις της ελληνικότητας δεν ταιριάζουν στο Συμβούλιο Επικρατείας. Ο κομματισμός της Δικαιοσύνης είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα που θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα. Αυτό μας έλειπε! Δεν διδάσκονται από αντίστοιχες περιπέτειες του ελληνικού έθνους σε άλλες χώρες; Γιατί θα πρέπει ο Έλληνας να αντιμετωπίζεται με όλες τις νομικές ανέσεις που παρέχουν οι αναπτυγμένες χώρες και στη χώρα μας οι μετανάστες να αντιμετωπίζονται με το δίκαιο του «ανασφαλή» ισχυρού Ελληναρά;
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου