Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Και στα κλειστά διαφωνούν στο εσωτερικό της ΝΔ

Η ΝΔ πάσχει από το νοσηρό φαινόμενο του «όχι σε όλα»! Η αρρωστημένη αρνητικότητα την οδηγεί αναγκαστικά σε ανασφάλεια και εσωτερικές αναταράξεις. Σε απλά θέματα όπου στο παρελθόν είχε τοποθετηθεί ξεκάθαρα, δεν μπορεί να πάρει οριστική θέση σήμερα. Έτσι και στα «κλειστά». Ένα πολύ σημαντικό θέμα, όπου ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, είχε υποσχεθεί το άνοιγμά τους, πάμπολλες φορές από ..................
.....................
βήματος της Βουλής. 
Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δίπλα στους λίγους σοβαρούς που συμμετέχουν στο ηγετικό σχήμα της Νέας ΝΔ, υπάρχουν και οι διψασμένοι για εξουσία Πολανίτες και διάφοροι ακροδεξιοί περιθωριακοί. Αυτοί και καθορίζουν την ατζέντα. Οι υπόλοιποι αναγκάζονται να χειροκροτούν ακόμη και σε τόσο σοβαρά θέματα όπως τα «κλειστά».
Η αμφισημία και σε αυτό το θέμα είναι φανερή. Η ακόρεστη δίψα για εξουσία καθυποτάσσει την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και επίλυση προβλημάτων που έχουν λιμνάσει και αποτελούν κοινωνικά καρκινώματα.

Ενώ δημοσίως δέχονται την ανάγκη μεταρρύθμισης (καραμανλικό σλόγκαν) του ισχύοντας νόμου, προς την πλευρά των «κλειστών» δεν λαμβάνουν σαφείς θέσεις για λόγους ψηφοθηρίας. 

Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Μ. Σαλμάς δήλωσε εκ μέρους της Ν.Δ. «ανοιχτός αλλά και επιφυλακτικός ως προς την υπερψήφιση του νομοσχεδίου». Επικαλούμενος την αδυναμία της κυβέρνηση να παρουσιάσει συγκεκριμένη μελέτη των επιπτώσεων που θα επιφέρουν οι αλλαγές σε κάθε επάγγελμα ξεχωριστά. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Τόσα χρόνια συζητήσεων κατέληξαν στο να μην ξέρουμε τις επιπτώσεις(!!!). Χαζομάρες! Ανόητες υπεκφυγές που δημιουργούν ευκαιριακές «αιτίες πολέμου», ώστε να εξυπηρετηθεί η αρρωστημένη τους αδιαλλαξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :