Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πανικός και απογοήτευση στη Ρηγίλλης για τις Εκλογές...

Γκρίζα και απαισιόδοξα είναι τα μηνύματα που φθάνουν αυτή την περίοδο στη Ρηγίλλης, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατορθώνει ούτε και τώρα να καρπωθεί τη φθορά της κυβέρνησης. Στις πρώτες περιοδείες του κ. Αντ. Σαμαρά η συμμετοχή των οπαδών ήταν απογοητευτική και γι΄ αυτό δεν... επιχειρήθηκαν ανοιχτές συγκεντρώσεις σε πλατείες. Ταυτόχρονα, παρά τη στρατηγική κατά του μνημονίου που εφαρμόζει ο πρόεδρος της ΝΔ, το τελευταίο εξάμηνο η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί ελάχιστα, όπως και τα ποσοστά της ΝΔ, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά του ΠαΣοΚ έχουν υποχωρήσει, κατά μέσον όρο, περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών η ΝΔ προσπαθεί να κρατήσει πολύ χαμηλά τον πήχη, εκτιμώντας ότι έχει διασφαλίσει μόνο την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και του Βορείου Αιγαίου, καθώς και τους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.
Η μόνη ελπίδα της Ρηγίλλης για να αποφύγει την εκλογική πανωλεθρία είναι να επικρατήσει τελικώς ο κ. Ι. Δημαράς στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και να καταγράψει ο κ. Ι. Πλακιωτάκης υψηλότερα ποσοστά από τον κ. Δ. Γιαννουλάκη, τον οποίο υποστηρίζει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη , καθώς θεωρούν και οι ίδιοι βέβαιο ότι ο κ. Β. Κικίλιας δεν θα κατορθώσει να περάσει στον δεύτερο γύρο.
Αρνητικές συνέπειες στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΝΔ να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της έχουν και οι έντονες διεργασίες που έχουν ξεκινήσει στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς, με πρωταγωνιστές τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, αλλά και στελέχη που έχουν παραγκωνιστεί από τη ΝΔ.
Η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί, ότι την επομένη των εκλογών θα ξεκινήσει μια μάχη επιβίωσης μεταξύ των πόλων του κόμματος, ενισχύει ακόμη τις τάσεις αποχής που κυριαρχούν στους οπαδούς της ΝΔ, εκ των οποίων άλλωστε ένα μεγάλο κομμάτι είχε υπερψηφίσει τον κ. Κ. Καραμανλή στις εθνικές εκλογές και δυσαρεστείται διαπιστώνοντας ότι δεν επιθυμεί να επανενεργοποιηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια :