Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Στημένα και... πληρωμένα τα επεισόδια των Σέρβων στη Γένοβα


Τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν την περασμένη Τρίτη στη Γένοβα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα Ιταλίας-Σερβίας για τα προκριματικά του EURO 2012 και ως αποτέλεσμα είχαν τη διακοπή του, ήταν προγραμματισμένα και… χρηματοδοτούμενα με 200.000 ευρώ από δύο σεσημασμένους κακοποιούς αναφέρει η εφημερίδα «Politika». ...................

...............Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα τα επεισόδια προκλήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από δύο φυγόδικους αρχηγούς συμμοριών με 200.000 ευρώ, αποσκοπώντας να προκαλέσουν χάος στη χώρα. Η σερβική εφημερίδα αναφέρει ότι το ποσό αυτό διανεμήθηκε σε 60 χούλιγκαν, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού, καθώς και για την αγορά όλων των υλικών που απαιτούνταν για να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη διεξαγωγή του αγώνα. Βέβαια ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων κατέληξε στις τσέπες των ταραξιών, ως… ανταμοιβή τους για τα επεισόδια που προκάλεσαν.

Οι αστυνομικές αρχές της Σερβίας έχουν καταλήξει –όπως γράφει η Politika- ότι οι χρηματοδότες των επεισοδίων είναι δύο σεσημασμένοι κακοποιοί που διαφεύγουν τη σύλληψη. Ο ένας κατηγορείται για εμπόριο κοκαΐνης και ξέπλυμα χρήματος και ο άλλος για μαφιόζικες δολοφονίες και ληστείες. Οι αρχηγοί των συμμοριών θέλησαν με αυτές τις ενέργειες να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Επίσης η αστυνομία εκτιμάει ότι υποκινητές των επεισοδίων ενδέχεται να είναι και μια μερίδα ποδοσφαιρικών παραγόντων, που αντιτίθεται στη σερβική ομοσπονδία. Ωστόσο αυτή η εκδοχή σύμφωνα με την «Politika» συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να ισχύει.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβας συνελήφθησαν 17 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχιχούλιγκαν Ιβάν Μπογκντάνοφ, ενώ τραυματίστηκαν 16 άνθρωποι. Επίσης οι σερβικές αρχές κατά την επιστροφή των εκδρομέων συνέλαβαν στα σύνορα άλλα 35 άτομα που φέρεται ότι είχαν ενεργό δράση στα επεισόδια.

Το παιχνίδι διεκόπη στο 6ο λεπτό και η Σερβία αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες που επισύρουν μέχρι και ποινή αποκλεισμού από το EURO 2012, καθώς και από μελλοντικές διοργανώσεις της UEFA. Ο φάκελος της υπόθεσης θα εξεταστεί από τα πειθαρχικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας στις 28 του μηνός.

/ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :