Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Γιατί ανησυχούμε όταν ο Αντώνης μας αναλύει το κυκλοθυμικό έλλειμμα;

Τελικά στις εκλογές ψηφίζουμε για το μνημόνιο; Να φύγει το μνημόνιο και τα συναφή; Περίεργο γιατί αν φύγει αυτό το έρμο το μνημόνιο δεν θα υπάρχουν λεφτά να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί! Λες και κάποιοι ποντάρουν στην πτώχευση της Ελλάδας, χωρίς να εξηγούν τι θα πει πτώχευση! Αρκεί να κερδίσουν οι διεθνείς κερδοσκόποι.
Κατά πόσον πάντως μπορούν οι Δήμαρχοι να διώξουν τον ........

......... Ευρωπαϊκό Μηχανισμό και το ΔΝΤ, από τη χώρα, δεν είναι ξεκάθαρο από πλευράς αντιμνημονιακών ρητόρων και λοιπών λαϊκιστών. Απλά δεν θα μπορούν να κάμουν τίποτα!
Τέτοια ανευθυνότητα βλέπουν οι πολίτες και διερωτώνται οι ρήτορες για την επερχόμενη αποχή. Γιατί να συμμετάσχει ο πολίτης στα παίγνια των περίεργων συμβούλων του Αντώνη και τα κηρύγματα μίσους της άκρας αριστεράς; Δεν υπάρχει λόγος να βλέπει ο έρμος ψηφοφόρος τους πανηγυρισμούς του ΠΑΣΟΚ, της Νέας ΝΔ ή του ΚΚΕ όταν ξέρει πόσο πολλοί ευθύνονται για την κατάντια της χώρας!
Τί θέλει να πει ο αρχηγός της Νέας ΝΔ όταν ζητά ψήφο κατά του μνημονίου; Δηλαδή εάν εκλέγονταν θα μας έβγαζε από το μνημόνιο και θα πτώχευε «περήφανα» η χώρα ή θα επέβαλε στον ελληνικό λαό στυγνή και ασήκωτη φορολογία για να μπορέσει να συνεχίσει το κράτος την λειτουργία του;
Ο μεν Γιώργος υπόσχονταν πολλά λεφτά προεκλογικά και φαίνεται ότι μόλις άρχισε να συνέρχεται από την εκτεταμένη χρήση του συνθήματος που έχει γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον του. Ο  Aντώνης μόλις ανακάλυψε ότι «υπάρχουν λεφτά» σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής που εκμηδενίζει το έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο, αυξάνει μισθούς και συντάξεις και επιστρέφει στους πολίτες όσα έχει περικόψει ο «κακός» Γιώργος! Κανονικά δεν θα έπρεπε να ανησυχούμε. Γιατί όμως οι Έλληνες πραγματικά ανησυχούν όταν βλέπουν το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος τους και εναντίον τους;
Η αλήθεια είναι ότι η νέα ΝΔ διέρχεται βαθιά ιδεολογική και πολιτική κρίση και δεν έχει άλλο τρόπο να ξεφύγει περάν του φτηνού λαϊκισμού και επικοινωνιακού εντυπωσιασμού. Κινείται στα όρια της ακροδεξιάς ρητορικής που βρίσκει ευήκοα ώτα ακόμα και στην άκρα αριστερά. Τα άκρα πάντα συναντώνται. Έτσι και τώρα συναντήθηκαν στον αυλόγυρο της Ρηγίλλης. Εθνωτικοί θρησκόληπτοι συμμαχούν με ακροαριστερές μειοψηφίες που βαρέθηκαν την πάλη των τάξεων και πίστεψαν ότι ο Αντώνης τους δίνει την ευκαιρία ενός εξουσιαστικού μιράκολου! Κάτι που δεν θα επιτυγχάνονταν ποτέ στα καταγώγια της «πάλης» και του «αγωνιστικού» περιθωρίου!
Με όλες αυτές τις τερατογενέσεις οι μυστικοσύμβουλοι προσπαθούν να διεμβολίσουν τις απέξω τάσεις της Κεντροδεξιάς, του Κέντρου και των Φιλελεύθερων. Τους θέλουν βέβαια μόνον ως χειροκροτητές, εκβιάσιμους και χειραγωγήσιμους. Με κανένα τρόπο ισότιμα συμμετέχοντες στην παραγωγή πολιτικής. Αυτές οι θέσεις κατελήφθησαν από πρώην Πολανίτες και ομάδες του δεξιού περιθωρίου. Οι κληρονόμοι της Νεοδεξιάς (πρώην Κεντροδεξιάς), οι οποίοι προβάλλονται ως γνήσιοι απόγονοι του «ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού» έχουν μετατραπεί σε δεξιούς κομμουνιστές ή κομμουνιστές εμβολιασμένους με εθνικισμό. Ερμαφρόδιτες καταστάσεις που δεν οδηγούν πουθενά.
Ο Αντώνης θυμίζει όλο και περισσότερο τους τρελογιατρούς που περιφέρουν το καρότσι τους ανά την επικράτεια και προσφέρουν γιατροσόφια «δια πάσα νόσον». Μέχρι και το φλιτζάνι λένε. Άσε τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που έχουν. Μέχρι και το κυκλικό έλλειμμα που ευθύνεται για την κρίση καταγγέλλουν ως κύριο υπαίτιο της καταστροφής.
Βλέπετε πολύ λίγοι Έλληνες έχουν κατανοήσει τη διαφορά κυκλικού και διαρθρωτικού ελλείμματος! Γι’ αυτό και βγήκαν οι τελάληδες στους δρόμους για να "διαφωτίσουν" την κοινή γνώμη που αγνοεί την ύπαρξη των κυκλικών ελλειμμάτων! Όταν όλοι καταλάβουν τη διαφορά του κυκλικού από το διαρθρωτικό, τότε όλοι θα γίνουμε σοφότεροι και όλοι θα πειστούν ότι ο Αντώνης ξέρει πώς να μειώσει το έλλειμμα σε ένα χρόνο και ….. άλλες βλακείες!

Δεν υπάρχουν σχόλια :