Το άνοστο φαγητό με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι επιβάτες ενός αεροσκάφους στα 30.000 πόδια δεν είναι λάθος της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, που φιλοδοξεί να κατανοήσει γιατί δεν αρέσει το «εναέριο» φαγητό. .............
....................Η εξήγηση βρίσκεται στο βουητό που επικρατεί μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, τον λεγόμενο «white noise».
Πρόκειται για πολλούς ήχους διαφόρων συχνοτήτων οι οποίοι σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορούν να επηρεάσουν την αίσθηση της γεύσης του αλατιού και της ζάχαρης.
Εξαιτίας του βουητού, οι επιβάτες τείνουν να χάνουν την αίσθηση της γεύσης όταν βρίσκονται στον αέρα. Για αυτό τον λόγο αρκετές αεροπορικές εταιρείες εμπλουτίζουν τα γεύματα που προσφέρουν με αλάτι, ζάχαρη και άλλα βελτιωτικά γεύσης.
Οι ήχοι αυτοί είτε αποσπούν την αίσθηση της γεύσης ενός ατόμου είτε προκαλούν στρες και δεν αφήνουν τον επιβάτη να ευχαριστηθεί το γεύμα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου