Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Μαραντόνα: «Θέλω να επιστρέψω στην Εθνική»!

Την επιθυμία να αναλάβει ξανά την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αργεντινής εξέφρασε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Fox Sports». Οι «αλπισελέστε» δεν είχαν την αναμενόμενη πορεία στο πρόσφατο Μουντιάλ (έφτασαν μέχρι τους «8»), όμως ο 49χρονος προπονητής δήλωσε απελπισμένος και τόνισε πως θα κάνει ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι του. ........................

........................«Θα έδινα τη ζωή μου για να αναλάβω ξανά το πόστο του ομοσπονδιακού στην Αργεντινή. Είμαι απελπισμένος, θα έκανα ό,τι περνάει από το χέρι μου», ανέφερε αρχικά ο «Πίμπε Ντ'Όρο» και στη συνέχεια καταφέρθηκε κατά… πάντων!

«Τον Μπατίστα που είναι τώρα στο τιμόνι δεν τον γνωρίζουν ούτε στην Ουρουγουάη. Ο Μπιλάρδο είναι προδότης. Αυτός που παίρνει τις αποφάσεις για το όνομα του ομοσπονδιακού δεν είναι μία επιτροπή ή μία ομάδα παραγόντων της ομοσπονδίας: μιλάμε ξεκάθαρα, το αφεντικό είναι ο Χούλιο Γκροντόνα».

Στη συνέχεια, ο Μαραντόνα μίλησε για το αγαπημένο του «παιδί», τον Λιονέλ Μέσι: «Ο Μέσι είναι ένας παίκτης που καθοδηγείται εύκολα. Καταλαβαίνει τα πάντα, δεν δημιουργεί προβλήματα. Απλά χρειάζεται να τον παρακολουθείς μέχρι να γίνει πιο τολμηρός. Δεν σκόραρε στη Νότια Αφρική επειδή δεν είχε την τύχη που είχα εγώ στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό.Στη Νότια Αφρική, ίσως μόνο ο Ινιέστα να ήταν καλύτερος από τον Μέσι, μετά από την ήττα από τη Γερμανία αυτός που έκλαψε περισσότερο μέσα από τη δική μας ομάδα ήταν αυτός. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Καταλήγοντας, ο Αργεντινός τεχνικός εξήγησε τον λόγο που «έκοψε» από την αποστολή για το Μουντιάλ τον Χαβιέρ Ζανέτι: «Είναι μεγάλος, μεγάλος επαγγελματίας, αλλά πίστεψα ότι ο κύκλος του είχε τελειώσει σε ένα ματς προκριματικών με την Ουρουγουάη, στο οποίο δεν πέρασε το κέντρο του γηπέδου, μου φάνηκε ότι δεν είχε πια δυνάμεις στα πόδια του».

Δεν υπάρχουν σχόλια :