Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ναζιστές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στον Πέτρο Ευθυμίου

Ήταν αναμενόμενο να εμφανιστεί και επίσημα η βία από τα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής. 
Παλιότερα οι θιασώτες της βίας πανηγύριζαν όταν κάποιος πολιτικός δέχονταν επίθεση από ανταρσίες, σύριζες και ακροαριστερούς. Τους ...


τελευταίους μήνες ακροαριστεροί ενώθηκαν και συνέπρατταν σιωπηλά με ακροδεξιούς που στόχευαν πολιτικούς. Πρώτα με μούντζες και αργότερα με γιαούρτια. Τελικά θα μείνουν μόνοι τους οι ακροδεξιοί να ελέγξουν την βία σε όλα της τα επίπεδα και όλοι θα αναρωτούμαστε «τι έγινε» και «γιατί»!
Σήμερα στελέχη της Χρυσής Αυγής, που έχουν ζηλέψει τη δόξα των συριζαίων στο «άθλημα» , επιτέθηκαν στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με πολίτες το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Αμαρουσίου.

Ενώ ο Π. Ευθυμίου συνομιλούσε με πολίτες στην πλατεία, άτομα της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση και μοίραζαν διάφορα φυλλάδια κινήθηκαν εναντίον του με σκοπό να χτυπήσουν τον ίδιο τον υποψήφιο.
Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε να καταδικάσουν τα έκτροπα και όλες οι πολιτικές δυνάμεις:
«Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της Χρυσής Αυγής επέλεξαν την 21η Απριλίου, προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου.
» Η θρασύτητα της Χρυσής Αυγής ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης.
» Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα.
» Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.
» Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί!».

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ... ... ... Συνεχίζονται οι απεργίες πείνας των πολιτικών κρατουμένων για την ζωή και την αξιοπρέπεια Tα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες της Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα της Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω της αξιοπρεπούς στάσης των συντρόφων να μην δέχονται σωματικό έλεγχο. Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά με τον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους. Από την Τρίτη 17/4 ξεκίνησαν απεργία πείνας και τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος..... ...ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ