Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Επείγον! Να διατηρηθεί το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Καμία μεταβολή στο ειδικό καθεστώς του
μειωμένου ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά
Θα πρέπει όμως να εξεταστεί η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε ολόκληρη την επικράτεια
Διευκρινίσεις για το ενδεχόμενο διακοπής του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. στα νησιά, καθώς το θέμα είχε δημιουργήσει εύλογες ανησυχίες δίνει ο ...



Αν. Υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. κατά 30% εφαρμόζονται υπό προϋποθέσεις σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και συνεχίζουν ως έχουν χωρίς καμία μεταβολή, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος μεταφοράς αγαθών και άλλες αντικειμενικές οικονομικές δυσχέρειες.

Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου είναι στη σωστή κατεύθυνση, καθώς μία ενδεχόμενη αλλαγή του καθεστώτος Φ.Π.Α. θα οδηγούσε τα νησιά μας σε οικονομικό μαρασμό.

Επ' αφορμή όμως του θέματος της φορολόγησης, θα θέλαμε να επαναλάβουμε τις πάγιες θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την εφαρμογή αντι-υφεσιακών μέτρων, αλλά και μείωση των φορολογικών συντελεστών. Η ύφεση πρέπει να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά, ώστε να τονωθεί η παραγωγική διαδικασία, να ανακουφιστεί η αγορά και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίας ανάπτυξης, που θα οδηγήσουν σε νέες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :