Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η σύμβαση ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ 2007 συνεχίζεται. Γιατί η υπόθεση παραμένει χωρίς διερεύνηση ;

Ερώτηση του Θ. Σκυλακάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Θόδωρος Σκυλακάκης ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας ζητά να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους μπήκε στο ...


αρχείο η υπόθεση της προσφυγής κατά της σύμβασης ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ του 2007, εφόσον αυτή, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΑΠ, συνεχίζεται μέσω της νέας σύμβασης του 2010.

Αναλυτικά στην ερώτηση του Θ. Σκυλακάκη αναφέρονται τα εξής:

"Στην απάντησή της, της 24ης Ιουνίου για την σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ του 2007 η Επιτροπή δηλώνει ότι δεν μπορεί να διερευνήσει την σχετική σύμβαση διότι «η σύμβαση παρήγαγε όλα τα νομικά αποτελέσματά της και έχει λήξει». Επικαλείται μάλιστα νομολογία σύμφωνα με την οποία «Εν προκειμένω, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σε ό,τι αφορά την ανάθεση δημόσιων συμβάσεων, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απεφάνθη ότι μία προσφυγή για μη εκπλήρωση υποχρεώσεων δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή εάν η επίμαχη σύμβαση έχει ήδη εκτελεστεί πλήρως».

Μετά τη δημοσιοποίηση του τροποποιητικού συμφωνητικού του 2010 πριν μερικές ημέρες από τον ΟΠΑΠ (όχι όμως και των παραρτημάτων της που καλύπτονται από ρήτρα εχεμύθειας ύψους 5 εκ. ευρώ) προκύπτει ότι:

Η σύμβαση του 2010 δεν αποτελεί νέα σύμβαση αλλά τροποποίηση του συμφωνητικού του 2007.

Το αντικείμενο της συμβάσεως το 2007 δεν είχε λήξει και μέρος του περιλαμβάνεται στη σύμβαση του 2010, όπως προκύπτει από το άρθρο 8.10. της τροποποίησης («Δεν θεωρούνται πρόσθετες παροχές και συνεχίζουν να αποτελούν συμβατική υποχρέωση του Εργολάβου παραδοτέα του από 31/7/2007 Ιδιωτικού Συμφωνητικού (και των συνημμένων σε αυτό παραρτημάτων τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτού), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το από 4/9/2009 τροποποιητικό Ιδιωτικό Συμφωνητικό, τα οποία δεν έχουν, μέχρι και την έναρξη ισχύος της συναφθησόμενης σύμβασης, παραληφθεί από την ΟΠΑΠ Α.Ε.»).

Με τα δεδομένα αυτά καθώς και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για τη σύμβαση του 2007, για την οποία εκκρεμούν ποινικές διώξεις από την ελληνική δικαιοσύνη, ερωτάται η Επιτροπή, αν θεωρεί ότι καλώς αυτή η υπόθεση μπήκε και παραμένει στο αρχείο και αν όχι, προτίθεται να τη διερευνήσει περαιτέρω;"

Δεν υπάρχουν σχόλια :