Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δυστυχώς Νεοναζί βλέπουν πίσω από το μακελειό της Τουλούζης

Οι ανακριτές στη Γαλλία φαίνεται ότι έχουν τις πρώτες ενδείξεις σχετικά με τον δράστη της φονικής επίθεσης στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης. Οι δολοφονίες τόσο στο εβραϊκό σχολείο όσο και των αλεξιπτωτιστών, λίγες ημέρες νωρίτερα, στην ...


ίδια περιοχή αποδίδονται σε πρώην στρατιώτη που είχε επαφές με τον χώρο των νεοναζί.

Εν των μεταξύ ο γάλλος Πρόεδρος έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο ασφαλείας κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων (plan Vigipirate), με τον δείκτη κινδύνου στο κόκκινο, στην περιοχή της Νότιας Γαλλίας, γύρω από την Τουλούζη.

Η εφημερίδα "Le Point" αναφέρει ότι αναζητούνται τρεις στρατιώτες που θεωρούνται ύποπτοι για τις δολοφονίες. Οι στρατιώτες υπηρέτησαν το 2008 στο Αφγανιστάν ως αλεξιπτωτιστές. Απολύθηκαν από το στρατό όταν κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε νεοναζιστική οργάνωση. 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κίνητρο ήταν η εκδίκηση. Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμα πως ο τρόπος που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα μαρτυρούν ότι ο δολοφόνος είχε εμπειρία από στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι ένα ημιαυτόματο πιστόλι διαμετρήματος 11,43 χιλιοστών και χρησιμοποιούνταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια από το στρατό. Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν και εγκληματικές συμμορίες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχαν δολοφονηθεί στη γύρω περιοχή τρεις γάλλοι αλεξιπτωτιστές σε δύο επιθέσεις. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δει το ίδιο σκούτερ να φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος και τις δύο φορές. 
Σύμφωνα με τις έρευνες των γαλλικών αρχών τόσο στις δολοφονίες των στρατιωτών όσο και στην επίθεση στο εβραϊκό σχολείο χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο.

Στη Γαλλία έχουν σταματήσει προσωρινά όλες οι προεκλογικές εκδηλώσεις και σήμερα - Τρίτη – το πρωί θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία σε ένδειξη πένθους .

Δεν υπάρχουν σχόλια :