Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η ΕΥΠ αποδομεί το "σχέδιο δολοφονίας" του Καραμανλή

Έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση η ανυπαρξία της ΕΥΠ σε όλα «τα σχέδια δολοφονίας» που «οργανώθηκαν» (από τρεις μυστικές υπηρεσίες) κατά του πρώην πρωθυπουργού. 
Η ΕΥΠ σε μια τόσο σημαντική υπόθεση εμφανίζεται ως ...


απλός αποδέκτης «δύο σημειωμάτων» (τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2009) που προέρχονταν από τις Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες και περιέγραφαν με μυθιστορηματικό τρόπο (βάσει "αντιπαρακολουθήσεων" που είχε οργανώσει μόνη της η FSB στην Αθήνα) την προσπάθεια της «δολοφονίας» του Καραμανλή !
Από την πρώτη στιγμή η ΕΥΠ χαρακτήρισε τα «σημειώματα» ως «σχέδιο παραπλάνησης» που είχαν στόχο «την εξυπηρέτηση άδηλων σκοπιμοτήτων». Αμέσως προκλήθηκαν πολλά ερωτήματα για τις πληροφορίες που παρείχαν οι Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες [ FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας)].

Τι αναφέρεται στα σημειώματα: 
«Αξιόπιστο» στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, επικαλούμενο την FSB μίλησε σε άνθρωπο της ΕΥΠ για μια επιχείρηση της υπηρεσίας στην Αθήνα, μετά τη διαπίστωση υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών του Καραμανλή με τους Βλαντιμίρ Πούτιν και Γκεόργκι Παρβάνοφ. Ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο στέλεχος έδινε πληροφορίες που αφορούσαν την Ελλάδα. Συνήθως μετέφερε πληροφορίες εξωτερικής πολιτικής. 
Η ομάδα της FSB διαπίστωσε, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2008, ότι τον παρακολουθούσε και άλλη ομάδα ατόμων. Οι Ρώσοι πράκτορες εμφανίζονται στα τέλη Απριλίου να ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μέλη της άλλης ομάδας παρακολούθησης, στη Νέα Μάκρη. Οι τελευταίοι εγκατέλειψαν το όχημά τους και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν χάρτες, σημειώσεις, ήδη καμουφλάζ, ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Εξ αυτών προέκυψε το συμπέρασμα ότι σχεδιαζόταν δολοφονική επίθεση κατά του κ. Καραμανλή.

Οι έξι σοβαρές αμφιβολίες της ΕΥΠ:
  1. Ενώ το σχέδιο, όπως παρουσιάστηκε, περιελάμβανε ακριβή στοιχεία όσον αφορά τοποθεσίες και διαδρομές, δεν δίνονταν καμιά πληροφορία για εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες την επίμαχη περίοδο ή για ύποπτα οχήματα με τα χαρακτηριστικά που περιέγραφαν οι Ρώσοι. Τα στοιχεία φυσικά και ζητήθηκαν επανειλημμένα από την ΕΥΠ ….
  2. Ο πρωθυπουργός της χώρας, ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους στόχους, ήταν, τουλάχιστον επί σειρά εβδομάδων, αντικείμενο παρακολούθησης από δύο διαφορετικές πολυμελείς ομάδες ("δολοφόνοι" και Ρώσοι), χωρίς κανείς από την ασφάλειά του να αντιληφθεί το παραμικρό.
  3. Χαρακτηρίζεται ψευδής η επίκληση διαπίστωσης υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών του Καραμανλή, κυρίως διότι χρονικά δεν συνέπιπτε η επίμαχη περίοδος με κάποιες συναντήσεις ή ιδιαίτερες εξελίξεις στο τρίγωνο Αθήνα - Μόσχα - Σόφια.
  4. Όταν απευθύνθηκαν, στον πληροφοριοδότη, μετά από την έκρηξη στην ΚΕΔ, στις 19 Μαρτίου 2009 (συμβολή Αλεξάνδρας και Κόνιαρη, σημείο από το οποίο κατά καιρούς διερχόταν ο τότε πρωθυπουργός), το στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας αρνήθηκε να αναφερθεί ξανά στην επίμαχη υπόθεση και δεν έδωσε ποτέ καμιά επιπλέον πληροφορία, κλείνοντας τον σχετικό δίαυλο το ίδιο αιφνιδιαστικά όπως τον είχε ανοίξει.
  5. Στη Ρωσία, τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν ελάχιστα με το θέμα, αναφερόμενα σε μυθεύματα, γεγονός που εντυπωσίασε τους υπεύθυνους της ΕΥΠ … !
  6. Οι ελληνικές αρχές θορυβήθηκαν με την ανεξέλεγκτη «δράση» της FSB στην Ελλάδα, όπως αυτή περιγράφεται στα "σημειώματα". Δεν απευθύνθηκαν όμως ποτέ στην FSB, για διευκρινήσεις, καθώς θεωρούσαν βέβαιο ότι θα συναντούσαν απόλυτη άρνηση για τυχόν δράση της στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :