Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η αμαρτωλή συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

του Άρη Ραβανού
Τα κόμματα πολλές φορές δείχνουν να κινούνται σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας. Δείχνουν να έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία και αδυνατούν να πιάσουν τα μηνύματα των καιρών.
Σε μια περίοδο που το ...

μνημόνιο συμπαρασύρει εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, τα κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠαΣοΚ, αποφάσισαν στα...κρυφά να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.
Ήδη, με μια κίνηση που προκαλεί, οι γραμματείς των συγκεκριμένων κομμάτων κατέθεσαν σχετική τροπολογία, η οποία συμπεριλαμβάνεται σε «άσχετο» νομοσχέδιο.
Αυτό συνιστά πρόκληση. Τουλάχιστον ας την ψηφίσουν αργά τη νύκτα, για να επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση: «της νύκτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά».
Είναι ενέργεια απαράδεκτη, αφού, επί της ουσίας για ακόμα μία φορά, εγγυητής της εξόφλησης των δανείων των κομμάτων θα είναι το ελληνικό δημόσιο.
Η ΝΔ και το ΠαΣοΚ αποφασίζουν τα ίδια για το κρατικό χρήμα που λαμβάνουν και φυσικά επιλέγουν να τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης, ενώ και πάλι τα τα χρέη των κομμάτων φορτώνονται στους Έλληνες φορολογούμενους
Σε μια χρονική στιγμή που οι πολίτες αγκομαχούν κυριολεκτικά να τα βγάλουν πέρα, δεν μπορεί τα κόμματα να μην συμμετέχουν ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια για μείωση του χρέους.

Οφείλουν τα δυο κόμματα -αν νοιάζονται για τους πολίτες- να ψηφίσουν μια τροπολογία για να «κουρευτούν» τα δάνεια των ιδιωτών (η αρχή έγινε με τα στεγαστικά των δημοσίων υπαλλήλων) για να ανακοπεί η κατάρρευση της αγοράς και η «φτωχοποίηση» των νοικοκυριών.

Παράλληλα, αφού τα κόμματα εξουσίας -που αμοίβονται πλουσιοπάροχα από τον κρατικό προϋπολογισμό- γοητεύονται από τις λύσεις που έρχονται από τη Γερμανία για το δημόσιο τομέα, ας υιοθετηθεί το γερμανικό μοντέλο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων. Εξάλλου, δίνουμε ως χώρα δέκα φορές περισσότερα χρήματα στα κόμματα, απ' ότι οι Γερμανοί.

Όσο δεν αποδεικνύουν με πράξεις, όχι με βαρύγδουπες αναλύσεις που περισσεύουν, ότι κατανοούν τα προβλήματα των πολιτών και δίνουν λύσεις με τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, τόσο η οργή θα αυξάνεται.

από "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια :