Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Δεν βρίσκονται όλοι στο ίδιο καζάνι…

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη ρύθμιση των κομματικών δανείων μέσω τροπολογίας που κατέθεσαν οι Μιχάλης Καρχιμάκης και Ανδρέας Λυκουρέντζος στη Βουλή. 


Η Δημοκρατική Συμμαχία έγκαιρα ειχε κατήγγειλει τη συγκεκριμένη τροπολογία με τις παρεμβάσεις της, συνεπής στις θέσεις της για τη μείωση στο μισό της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και την κατάργηση του τραπεζικού διανεισμού για τα κόμματα με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις ενώ παράλληλα ειχε ζητήσει να μην υπάρξει ρύθμιση των σημερινών δανείων των κομμάτων.
Διαβάστε σχετικά:
Φορτώνουν στους πολίτες τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων με σκανδαλώδεις διευθετήσεις – Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε στις 14 Φεβρουαρίου η ακόλουθη ανακοίνωση.
Δήλωση υπεύθυνου Τομέα Οικονoμίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτή, Θεόδωρου Σκυλακάκη για το θέμα στις 15 Φεβρουαρίου:


Τουλάχιστον προκλητική η τροπολογία για τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων των κομμάτων δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου την Τριτη 28 Φεβρουαρίου στο περιστύλιο της Βουλής, για τη φημολογούμενη τροπολογία για τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων .
Με ανακοίνωσή του το κίνημα στις 28 Φεβρουαρίου ζητούσε την παραίτηση του κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου ο οποίος ως Διοικητής του ΙΚΑ να ζητούσε να πληρώσουν επιχειρήσεις και ιδιώτες τα χρέη τους προς το ΙΚΑ και ταυτοχρόνως είχε προαναγγέλλει ως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για χαριστικές ρυθμίσεις για τις κρατικές επιχορηγήσεις και τα τραπεζικά χρέη των κομμάτων.
Τέλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, προέβη χθες σεδηλώσεις σχετικά με το ζήτημα.

http://www.kontranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :