Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν διδάχθηκαν από τα λάθη του παρελθόντος και περιφρονούν τον ελληνικό λαό

Το μέλλον θα δείξει κατά πόσον θα μπορέσουμε, η θετική έκβαση του PSI, να αποτελέσει πραγματικό σταθμό για την ανόρθωση της Χώρας. Από δω και πέρα χρειάζεται σοβαρότητα, ειλικρίνεια και ...


προ πάντων συμπεριφορές που δεν θα προκαλούν το χειμαζόμενο λαό.
Δυστυχώς το τελευταίο το ξέχασαν ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. Υπέπεσαν χθες εν αγαστή συμπνοία , σε δύο ηθικά ολισθήματα, μεγέθους μεγατόνων, από τα οποία αβίαστα συνάγεται ότι τίποτα δεν κατάλαβαν και προπάντων δεν διδάχθηκαν από τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία και συνεχίζουν, περιφρονώντας και εξοργίζοντας τον ελληνικό λαό, σε μία χρονική περίοδο που η κοινωνική συνοχή βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Πρώτον, επιχείρησαν με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσαν ξαφνικά και την οποίαν υπογράφουν οι Βουλευτές- Γραμματείς των δύο κομμάτων κ.κ. Καρχιμάκης και Λυκουρέτζος, να ρυθμίσουν κατά τρόπον σκανδαλώδη τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, παρανόμως ληφθέντα, δάνεια τους. 
Ορθώς η συγκεκριμένη τροπολογία χαρακτηρίστηκε ντροπολογία. Περιφρονώντας την νοημοσύνη, την οργή και το φιλότιμο της ελληνικής κοινωνίας χάριζαν τόκους , θεσμοθετούσαν χαμηλά επιτόκια κ.α. την ώρα που για τα δάνεια των ιδιωτών επιδίδονται σε αόριστε υποσχέσεις. Υπό το βάρος της αντίδρασης των Βουλευτών της αντιπολίτευσης, απέσυραν την τροπολογία, είναι όμως βέβαιο ότι σύντομα θα επανέλθουν.

Δεύτερον, ανακοινώθηκε η συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς με την SIEMENS. Μπήκε η σφραγίδα του κουκουλώματος. Μια μακρά και άθλια διαδικασία περατώθηκε, αφού επιτεύχθηκε η απόλυτη προστασία των διαφόρων μιζαδόρων και λωποδυτών που επί δεκαετίες ελυμαίνοντο το δημόσιο χρήμα. Αποφασιστική ήταν και εδώ η συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, με συγκεκριμένους πρωταγωνιστές, για να επιτευχθεί το δύσοσμο αυτό αποτέλεσμα. 
Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι το αποτέλεσμα του συμβιβασμού, προφανώς εξ’ αιτίας της μειωμένης διαπραγματευτικής δυνατότητας των κομμάτων που σήμερα συγκυβερνούν, αφού τους αποδίδεται η χρηματοδότηση τους από την SIEMENS επί μακρόν, είναι λίαν επιβλαβές για τα συμφέροντα της Χώρας.

Εξ’ ίσου όμως προσβάλει την νοημοσύνη και αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού το γεγονός ότι και οι δύο παραπάνω ενέργειες επιχειρήθηκαν χθες, με την ελπίδα ότι θα τις σκέπαζε δημοσιογραφικά, η σημαντικότερη είδηση της επιτυχούς περάτωσης του PSI.
Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι το ζημιογόνο για τον τόπο σύστημα όχι απλά καλά κρατεί αλλά αυθαδιάζει.

Δήλωση του Χ. Μαρκογιαννάκη, βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :