Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Έχει καμία σχέση με τον Χριστό, την Εσταυρωμένη Αγάπη, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ; Ευθύνη της Εκκλησίας να τον συμμαζέψει…


Η ευθύνη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε είναι τεράστια. Η διαφύλαξη της ενότητας και της κοινωνικής συνοχής του λαού μας αποτελεί ιερό καθήκον της ...
Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, του μόνου...
υπερκομματικού φορέα που μπορεί να κρατήσει αρραγή τον κοινωνικό ιστό. Αρκετά διχάζουν τους πολίτες οι πολιτικές αντιπαλότητες, που αναμένεται να οξυνθούν επικίνδυνα όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Και ως προς μεν την πολιτική, η διάσταση και οι κόντρες είναι αναπόφευκτα, αφού η νομή της εξουσίας αποτελεί το κυρίαρχο κίνητρο του πολιτεύεσθαι…

Αλλά η Εκκλησία; Δικαιούνται μεγαλόσχημοι διακονητές της Εκκλησίας να μιμούνται τους ανεγκέφαλους πρακτορίσκους της (παρα)πολιτικής; Αν είχαμε να κάνουμε με τα Ακροδεξιά Σταγονίδια της Συγγρού, για παράδειγμα, δεν θα μας εξέπληττε το υβριστικό ανακοινωθέν που επιτίθεται με ανοίκειο ύφος στην Ντόρα Μπακογιάννη-θίγοντας ακόμη και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, άσχετα με την πολιτική της δράση- και εξαπέλυσε ο «περίεργος» (επιεικώς) Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 
Γιατί το δικαίωμα μιας μάνας να έχει το ίδιο επώνυμο με τα παιδιά της ούτε παζαρεύεται ούτε τίθεται κατά διάνοια στις ιταμές ορέξεις ανοήτων εγκεφάλων που δειλοπρεπώς οχυρώνονται πίσω από υψηλά και σεβάσμια σχήματα, για να κρύψουν τη βδελυρή άβυσσο της ταραγμένης ψυχής τους.

Η έκπτωση των ηθικών αξιών δεν είναι δυνατόν να συμπαρασύρει και την Εκκλησία. Επικίνδυνοι τύποι που υπηρετούν ανομολόγητα συμφέροντα, όπως ο κ. Σεραφείμ, δεν δικαιούνται να εξαπολύουν χολή και μισαλλοδοξία ανενόχλητοι, διασύροντας το ράσο και τους εθνικούς του συμβολισμούς. 
Ο Πνευματικός Νόμος είναι πολύ υψηλή υπόθεση -ασύλληπτη στους αμύητους- για να ευτελίζεται με εκδικητικές φαντασιώσεις και ανικανοποίητα απωθημένα. 
Ο κ. Σεραφείμ, αν ήταν γνήσιος Στρατιώτης του Χριστού και μιμητής των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, θα αποδεχόταν ως στέφανο την όποια σε βάρος του προσωπική επίθεση, ιδιαίτερα όταν εκείνος ήρξατο χειρών αδίκων με τις ρατσιστικές και διχαστικές κραυγές του. 
Η μνησικακία και η μετά από ένα… ολόκληρο έτος ανταπόδοση τον καθιστά περισσότερο μιμητή των Εβραίων -τους οποίους δήθεν «ελέγχει» και οι οποίοι πιστεύουν στο του μωσαϊκού νόμου «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος»- και λιγότερο υπηρέτη του Χριστού, που υβριζόμενος και εμπαιζόμενος εσιώπα, διδάσκοντας με το ανυπέρβλητο παράδειγμά Του την αγάπη και τη συγχώρηση προς τους εχθρούς.

http://defrejus.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :