Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Κύκλοι της Εκκλησίας: Τουλάχιστον… «περίεργος» ο ρόλος του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Ο βίος και η πολιτεία του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ είναι άκρως… ενδιαφέροντα. Χρησιμοποίησε τα πάντα για να αναρριχηθεί στα ύπατα αξιώματα της Εκκλησίας και σήμερα παριστάνει τον…

«επαναστάτη» -έχοντας γίνει το ίνδαλμα παντός ρατσιστή και ακροδεξιού φασίστα- που δεν χρωστά σε κανένα! Ακολουθώντας την πεπατημένη των αχαρίστων, δαγκώνει τα χέρια όσων τον ευεργέτησαν και τον βοήθησαν στην ταχεία ανέλιξή του. Εμφανίζεται σήμερα ως υβριστής του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου -δήθεν λόγω του… «Οικουμενισμού»- ενώ το χρησιμοποίησε για να γίνει Επίσκοπος! 
Γιατί ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είναι εκείνος που τον τίμησε, κάνοντάς τον Βοηθό Επίσκοπο στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Απ’ όπου ουσιαστικά εκδιώχθηκε λόγω της «περίεργης» συμπεριφοράς του. Σωστός ανακατωσούρας. 
Και μόλις πήρε το απολυτήριο από το Πατριαρχείο, άρχισε τις επιθέσεις. Ίσως γι’ αυτό αισθάνεται τόσο… κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και τους Ακροδεξιούς Φασίστες της Συγγρού. Η αγνωμοσύνη είναι ο ισχυρός συνδετικός τους κρίκος…

Ο ρόλος του εντός της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι διαλυτικός. Κάνει τα δικά του, περιφρονώντας Παράδοση και Κανόνες της Εκκλησίας. Την περασμένη Κυριακή της Ορθοδοξίας έφτασε στο σημείο να παραχαράξει ακόμη και αυτό το Συνοδικό της Ορθοδοξίας, συμπεριλαμβάνοντας στα «αναθέματα» των αιρετικών μέχρι και τους… Εβραίους και τους Μουσουλμάνους!!! 
Τι δουλειά έχουν οι αλλόθρησκοι σε αναθέματα κατά μελών της Εκκλησίας που έγιναν αιρετικοί; Με ποιο δικαίωμα αλλοιώνει τα κείμενα των Οικουμενικών Συνόδων; Ερωτήματα που θέτουν με έκδηλη ανησυχία σοβαροί άνδρες της Εκκλησίας μας.

Ευτυχώς που ο Σεραφείμ είναι τραγικά μόνος στα πλαίσια της Ιεράς Συνόδου στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει. Διαφορετικά θα προκαλούσε ακόμη και Σχίσμα στην Εκκλησία, προκειμένου να «δικαιώσει» τις προκαταλήψεις του... Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έχει ευθύνη. 
Δεν μπορεί να επιτρέπει το διασυρμό της Εκκλησίας μας στο πρόσωπο του κ. Σεραφείμ. Κάποιος να τον ανακαλέσει στην τάξη. Ή θα είναι Ιεράρχης ή… κομματάρχης! Φαίνεται πως ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει μέσα του τι ακριβώς θέλει…

Δεν υπάρχουν σχόλια :