Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πότε θα λειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης;

Απάντηση Αλιβιζάτου σε Ερώτηση Γ. Κοντογιάννη
Καμία δέσμευση ως προς τον χρόνο επαναλειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης δεν δίνει το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως προκύπτει από την απάντηση του ...


Υφυπουργού κ. Π. Αλιβιζάτου, σε Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα καθώς έχουν ήδη παρέλθει 7 χρόνια από την κατάρρευση του στεγάστρου και το κλείσιμο του χώρου για το κοινό.
Σύμφωνα με τον κ. Αλιβιζάτο:
«Το έργο «Ανάδειξη, διαμόρφωση και αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού χώρου» εκτελείται από την εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, η οποία είναι ο φορέας υλοποίησής του. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 40 του Νόμου 3773/2009 (ΦΕΚ 120/ τ. Α/21.07.2009), με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού & Τουρισμού, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής καθορίζονται ειδικοί όροι δόμησης και κατασκευών, οι επιτρεπόμενες χρήσεις και ρυθμίζονται οι σχετικές λεπτομέρειες για το έργο της αποκατάστασης και ολοκλήρωσης του βιοκλιματικού στεγάστρου καθώς και των έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας.
Όσον αφορά στον χρόνο επαναλειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου, αυτός εξαρτάται από το χρόνο περαίωσης του έργου αποκατάστασης του στεγάστρου και των αναγκαίων ελέγχων για την ασφαλή λειτουργία του για τους επισκέπτες του χώρου».



Δεν υπάρχουν σχόλια :