Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τέχνη και Πρόληψη στην σημερινή εκδήλωση της Συμμαχίας για τις γυναίκες

 Στις 18:00 σήμερα στο ξενοδοχείο Royal Olympic Athens
(Αθανασίου Διάκου 28-34) η εκδήλωση της Συμμαχίας
Για τον εορτασμό της «Παγκόμιας Ημέρας της Γυναίκας» και στην αφιερωματική εκδήλωση με θέμα «Η Ενημέρωση είναι Δύναμη: Σημασία της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού», που διοργανώνει η Γραμματεία Γυναικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η ...

Ιστορικός Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη επιμελείται την εικαστική πλαισίωση της εκδήλωσης και παρουσιάζει ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός σε Παγκόσμια Πρώτη Έκθεση, με τη γλυπτική δημιουργία «Kelly bag», του διεθνούς φήμης γλύπτη, Νίκου Φλώρου, τιμώντας την Πριγκίπισσα Γκρέϊς Κέλλυ του Μονακό.

Η Γκρέϊς Κέλλυ, ως σταρ του Χόλλυγουντ και μετέπειτα Πριγκίπισσα του Μονακό, έγινε πρότυπο και συνώνυμο της ομορφιάς, της κομψότητας, του στυλ. Με γοητευτική προσωπικότητα έγινε σύμβολο της κοινωνικής μέριμνας, με τη λειτουργία και προστασία Ιδρυμάτων και Οργανώσεων παγκοσμίου κύρους και εγνωσμένης προσφοράς, με την πλήθώρα φιλανθρωπικών δράσεων, αλλά κυρίως με την υποστήριξή της στις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Η γλυπτική δημιουργία «Kelly bag» αναπαριστά σχηματικά την ομώνυμη τσάντα του περίφημου οίκου Hermes, έχει διαστάσεις 35x34x12 και αποτελείται από εκατοντάδες κομμάτια ανακυκλώσιμου αλουμινίου κουτιών αναψυκτικού. Ανήκει στη σειρά των γλυπτών έργων που δημιουργήθηκαν από τον Νίκο Φλώρο, για την επέτειο των τριάντα χρόνων από το θάνατο της Πριγκίπισσας Γκρέϊς Κέλλυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :