Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Η ιστορικής σημασίας σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε στις 4:00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 20:30 το βράδυ. Ο κ. Σαμαράς αποχώρησε και γύρισε αργότερα για δηλώσεις, αφού ...


άκουσε τις "υπερπατριωτικές" δηλώσεις του Καρατζαφέρη, του σφύριξαν να γυρίσει! 

Ο κ. Καρατζαφέρης κατά την έξοδό του έκανε μια διφορούμενη δήλωση: «Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που θα κατακάψει την Ευρώπη» το οποίο μπορεί να σημαίνει είτε όχι στη χρεοκοπία είτε όχι στα μέτρα. Ο κ. Καρατζαφέρης άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και αύριο.

Θα ακολουθήσει δήλωση του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρχιμάκης επικοινώνησε με τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου και ενημέρωσε πως θα ακολουθήσει σύσκεψη του πολιτικού συμβουλίου υπό τον κ. Παπανδρέου παρουσία των κορυφαίων υπουργών.

Γύρω στις 19:30 ο Τσαρλ Νταλλάρα εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν γνωρίζουμε αν θα λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις ή απλώς θα αναμένει τον Πρωθυπουργό..

Η σύσκεψη ήταν να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στη συνέχεια αναβλήθηκε για το Σάββατο, στη συνέχεια για την Κυριακή στη 1:00 και μετά για την Κυριακή στις 4:00 . Ο λόγος των συνεχόμενων αναβολών δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η τρόικα δεν πάει πίσω σε θέμα στα εργασιακά που θεωρούνται κόκκινες γραμμές από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στην σύσκεψη θα είναι παρών εκτός απο τους αρχηγούς των κομμάτων και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης προκειμένου να τους ενημερώσουν για θέματα που χειρίστηκαν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε τέτοιο αδιέξοδο που είναι απαραίτητο να συναντηθεί η τρόικα από κοινού με τους πολιτικούς αρχηγούς παρουσία του Λουκά Παπαδήμου.

“Η διαπραγμάτευση είναι υπεράνθρωπη” δηλώνει ανώτατος αξιωματούχος. “Γι αυτό αύριο πρέπει να μας βοηθήσουν και οι αρχηγοί. Και σε τελευταία ανάλυση, υπάρχει η δυνατότητα και αύριο οι αρχηγοί να συνεχίσουν οι ίδιοι αν θέλουν την διαπραγμάτευση με την τρόικα. Μπορούν να τη δουν την τρόικα και οι αρχηγοί. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την βλέπουν και οι ίδιοι και αρκούνται σε αυτά που θα τους πει ο Πρωθυπουργός ή ο Υπουργός Οικονομικών.” αναφέρει.

Η τρόικα συναντήθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου με τον Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Διαρροές ήθελαν την τρόικα να παραμένει στο Μαξίμου για να συμμετάσχει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Όμως ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρόλαβε να απαντήσει στις διαρροές λέγοντας πως θα πάει στο Μαξίμου όταν φύγουν “οι μουσαφίρηδες”

Ο πρωθυπουργος με μηνυμα στο twitter ενημέρωσε πως μετά την αναχώρηση της τρόικα θα γίνει η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Κι όλα αυτά γίνονται με περιτύλιγμα πατριωτικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια :