Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Επικίνδυνος ο Παπανδρέου. Δεν έχει καταλάβει ότι οι επιλογές του προκάλεσαν τεράστια ύφεση.

Ο Γ. Παπανδρέου παρέλαβε μια κρίση που βρίσκονταν σε εξέλιξη ήδη από την κυβέρνηση Καραμανλή και απέτυχε όπως ο προκάτοχός του να διαχειριστούν την τεράστια κρίση που ήταν αποτέλεσμα κακής διαχείρισης των ...


κυβερνήσεων των τελευταίων 40 ετών, αλλά και της διεθνούς κρίσης που ξεκίνησε με την πτώση της Goldman Sachs.
Ο Παπανδρέου δεν κατάφερε να τα βάλει με το βαθύ (πράσινο + γαλάζιο) κράτος και τις δαπάνες του. Με το πρόβλημα δηλαδή. Τα έβαλε με την ελληνική κοινωνία, τους μισθούς και τις συντάξεις. 
Και είναι ανίκανος να δει το λάθος του. Ενδεχομένως να μην είναι άξιος να δει κατάματα την αλήθεια ή πιστεύει ότι μιλά σε διαφορετικό ακροατήριο κάπου σε χώρες εξωτικές, όπου δεν χρειάζονται και πολλές πολυτέλειες! 
Ανέλαβε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας και απέτυχε. Ανέλαβε να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις και έβαλε την πυρά στα σκέλια.
Όταν όμως βγαίνει και υμνεί ή αποθεώνει την ολέθρια κυβέρνησή του, τότε δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Γιατί στο έργο του συμπεριλαμβάνεται η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Ενώ είχε επιλογές. Και προτίμησε τις «ευκολότερες» λύσεις που οδήγησαν την Ελλάδα στον διεθνή διασυρμό και την εθνική χρεοκοπία.

Συμπεράσματα: 
  1. Ο Παπανδρέου κυβέρνησε μια κάποια άλλη χώρα
  2. Ο Παπανδρέου δεν έχει καταλάβει τι έκανε
  3. Μάλλον αυτό λέγεται «πολιτικός αυτισμός»
  4. Έχουμε να κάνουμε παράλληλα με μια επίδειξη απύθμενου πολιτικού θράσους και βαθύτατης περιφρόνησης προς τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :