Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΛΑΟΣ επιστρέφει στο «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»


Τα αρνητικά μηνύματα των δημοσκοπήσεων πιέζουν 
τον κ. Καρατζαφέρη για αλλαγή πλεύσης

Επιστροφή στο κλασικό, για ένα εθνικοκεντρικό κόμμα, τρίπτυχο: «Πατρίς θρησκεία, οικογένεια» σάλπισε για τον ΛΑΟΣ ο πρόεδρός του κ. Γ. Καρατζαφέρης αν και υπερασπίζεται όσο κανένας άλλος την κυβέρνηση Παπαδήμου. Σε μια χρονική στιγμή που οι ...
δημοσκοπήσεις δεν είναι και ιδιαίτερα ευνοϊκές για τον ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης και οι βουλευτές του προσπαθούν να περιχαρακώσουν το ακροατήριό τους που δυσφορεί.
Τα τελευταία επεισόδια με την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών και η προειδοποίηση του κ. Καρατζαφέρη ότι οι υπουργοί και υφυπουργοί του θα εγκαταλείψουν την κυβέρνηση εάν προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, έδειξε τις εύθραυστες ισορροπίες που υπάρχουν. Κυρίως όμως ανέδειξε το πρόβλημα που έχει ο ΛΑΟΣ με θέματα που θεωρεί ότι στοχεύουν στον ιδεολογικό πυρήνα των θέσεών του. Για αυτό και η ηγεσία του κήρυξε ουσιαστικά ιδεολογικό αντάρτικο σε μια κυβέρνηση που συμμετέχει και στηρίζει.
Η στόχευση ήταν σαφής για τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος θέλησε να δείξει στο κομματικό του ακροατήριο ότι ναι μεν στηρίζει την κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, αλλά δεν κάνει πίσω από τις ιδεολογικές του αρχές.
«Εχουμε και ψηφοφόρους που έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες και πρέπει να τους σεβαστούμε. Η κυβέρνηση έχει άλλο σκοπό» έλεγε προ ημερών σε συνομιλητές του ο υπουργός Υποδομών κ. Μ. Βορίδης.
Ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει και οι δημοσκοπήσεις «τρέχουν». Και ως εκ τούτου ο ΛΑΟΣ πρέπει να συσπειρώσει ξανά την κομματική του βάση που δυσανασχετεί. Το άγχος της ηγεσίας και των βουλευτών είναι εμφανές: πάση θυσία πρέπει να διαφυλαχθεί η ιδεολογική καθαρότητα του κόμματος καθώς η πίεση της βάσης είναι πολύ ισχυρή.
Με αυτή τη λογική, τα νομοσχέδια για την αποσυμφόρηση των φυλακών και για τα ναρκωτικά, το θέμα των λαθρομεταναστών, τα εθνικά θέματα (Σκοπιανό) αξιοποιούνται στο μέγιστο από τον κ. Καρατζαφέρη για να ικανοποιήσει το κομματικό ακροατήριο. Για αυτό και ο κ. Καρατζαφέρης προέταξε προ ημερών την έντονη αντίδρασή του στο θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων που ζητεί η τρόικα.
Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές του αφήνονται ελεύθεροι να ξεδιπλώσουν τις... ιδεολογικές τους αρετές. Ενδεικτικά: πρόσφατα ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ηλ. Πολατίδηςάσκησε δριμεία κριτική στο έργο του αποθανόντος μεγάλου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, ενώ ο Γραμματέας της ΚΟ κ. Αλ. Χρυσανθακόπουλος είπε ότι το ΠαΣοΚ είναι ο πολιτικός σκουπιδοφάγος της παραδοσιακής και της νεωτερικής Αριστεράς.

του Άρη Ραβανού // στο ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :